5 tips til et bedre bachelorprojekt og speciale

Når du skriver dit bachelorprojekt eller speciale kan du let stirre dig blind på tekstens indhold og derved gøre dig selv ufølsom over for eventuelle sprogfejl. Udover det ved alle som har skrevet en afhandling at den sidste fase kan være utrolig hård. Hvad enten der er tale om et bachelorprojekt, en specialeafhandling eller en Ph.d.-afhandling er den sidste fase ofte den sværeste. Så hvordan sikrer man at man får korrigeret sine sprogfejl når man har stirret sig blind på tekstens indhold?

Til det formål har vi lavet følgende guide med 5 uundværlige tips!

  1. Planlæg, planlæg, planlæg!

Ja, du har hørt det før. Men den største hjælp i det afsluttende arbejde består i at have gjort et godt stykke forarbejde. Lav en plan du også har mulighed for at følge – ikke en uoverkommelig målsætning. Og herunder endnu vigtigere – opdater din planlægning løbende.

Hvis du løbende overvejer hvordan du følger din planlægning, får du også en langt bedre forudsætning for at revidere din planlægning. Derved bliver den mere realistisk og derved anvendelig.

  1. Læs dit dokument – bagfra!

Når du har læst dit bachelorprojekt eller speciale igennem flere gange foregår det med stigende automatik. Derfor kan du have virkelig stort udbytte i at læse teksten igennem fra sidste afsnit og opefter.

Ved at gøre det bliver du ikke påvirket af bachelorprojektet eller specialets kontinuitet, men vil få din opmærksomhed udfordret af erfaringen af diskontinuitet.

Derfor vil vi anbefale dig at læse teksten bagfra – dvs. fra sidste afsnit i stedet for første

3. Få en professionel korrekturlæser til at korrekturlæse din tekst

Det kan være fint at få venner eller familie til at læse teksten igennem, særligt for at få feedback på tekstens fremstilling.

Men hvis din tekst virkelig skal forbedres bør du gå til en professionel korrekturlæser. En professionel føler sig hverken forpligtet til at være overbærende og har ikke hørt om din tekst før. SCRiBBR tilbyder både korrekturlæsning på dansk og engelsk.

SCRiBBRs priser er markedets bedste, og de tilbyder service indenfor 24 timer, 72 timer eller en uge. Desuden har du mulighed for at stille spørgsmål til rettelserne døgnet rundt via deres chat.

Ved at bruge SCRiBBRs tjenester er du sikret at din afhandling når et optimalt sprogligt niveau. Desuden får du super anvendelig feedback som kan bruges fremadrettet til tekstforfatning.

  1. Balancer dine fejlslutninger med dit tidsforbrug

Når man er kommet til den sidste fase af sit bachelorprojekt, specialeafhandling eller sin Ph.d.-afhandling bliver man let overbeskyttende overfor det man har udarbejdet.

Derfor er det utroligt vigtigt at være meget pragmatisk. Det betyder at man bør balancere åbenhed over for kritik med den mængde tid man bruger på at lave ændringer.

Hvis ikke man er åben overfor kritik risikerer man at få en lavere karakter, både fordi man har lavet fejlen som er årsag til kritikken og fordi man ikke har været i stand til at følge vejlederens råd. Desuden er det enormt vigtigt at holde tidsforbruget for øje. Hvis din vejleder ikke synes et afsnit giver mening så overvej om det kan undlades i stedet for at bruge en masse tid på at skrive det om.

Spørg dig selv: Er afsnittet centralt for teksten og problemformuleringen? Besvarer det mine forskningsspørgsmål? Hvis jeg undlader at bruge afsnittet mister jeg så den røde tråd?

  1. Læs dit dokument – på hovedet!

Helt i tråd med det andet tip er idéen her at afvænne dig fra den kontinuitet du har opbygget gennem udarbejdelsen af bachelorprojektet eller specialet.

Her går vi så et skridt længere: læs teksten på hovedet!

Det betyder selvfølgelig ikke at du skal læse hvert ord bagfra, men at du læser hver sætning bag fra. Derved gør du dig selv enormt meget mere følsom overfor eventuelle formulerings- eller grammatiske problemer i hver sætning.

Samtidig lader du dig ikke påvirke af om dokumentets kontinuitet er bevaret, og på den måde kan du gå til bachelorprojektet eller specialet med nyt overskud efter en gennemlæsning på hovedet.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *