Alt hvad du skal vide inden, at du køber en hund

Den går under navnet “menneskets bedste ven”, den er loyalt, kærlig, opmærksom og listen kunne være endnu længere. Forestil dig følgende scenarie: klokken er lige slået fire og du har fri. Du vender snuden hjemad efter en hård og lang dag på kontoret. Udmattelsen sidder gemt i kroppen, men når du træder ind ad døren, bliver du som det første mødt af din hund, der med sin altid glædesfulde logrende hale viser sin entusiasme over, at du endelig er hjemme igen. Denne ubetinget kærlighed giver for mange et ekstra pust i hverdagen. En hund fungerer som limen i en familie, der alle finder trøst i en ikke-talende omsorgsfuld og trofast ven. Listen er lang og argumenterne store, men der er en del, som man skal vide forinden, at du vælger den hund, der passer til dig og din eventuelt tilhørende familie.

Hunderace

Først og fremmest skal i gøre op med jer selv, hvilken race i søger. Der findes mange forskellige racer og blandingsracer men næsten alle hundesøgere har en fantasi om, hvilken slags hund man drømmer om at have i sit hjem. Det er derfor vigtigt, at i sætter jer ned og finder en konsensus, hvor i alle kan være enige om, hvilken hund der passer bedst i jeres hjem, hvad enten det er en han eller hun, lille eller stor osv. Mulighederne er på kanten til det uendelige, så det vigtigste er faktisk blot at træffe et valg.

Der findes dog måder, hvorpå man kan forsøge at skabe sig et overblik over markedet for hunde. Internettet er selvfølgelig den nemmeste indgang til at finde hunde til salg, selvom det også her kan være svært at danne sig et overblik. Det er dog klart en fordel, hvis det på forhånd er blevet besluttet, hvilken race man ønsker sig. Forudsætningen er herved, at man forinden har fulgt op på, om den typiske personlighed som hunde i den race besidder, passer i billedet af den hund som man ønsker.

Find den bedste hund

Man vil selvfølgelig altid godt finde den bedste hund, der passer bedst til de omstændigheder, man lever i. Det næste spørgsmål der i den forbindelse bliver relevant er, hvilken hundeopdrætter man skal vælge. Der er selvfølgelig også her mange muligheder, hvilket udtrykkes i de varierende priser. Ofte er det ikke prisen, der er afgørende, når man køber hund, men det kan ikke desto mindre have en betydning i større eller mindre grad. Ret afgørende for prisen er eksempelvis stramtræer, rene racer og hundeopdrættere med et god ry, så her skal man igen gøre op med sig selv, hvilken betydning sådanne parametre skal tillægges. Mange oplever, at måden man finder den gode hundeopdrætter er ved, at man kender nogen, som kender nogen. Alternativt kan internettet bruges til at finde hundeopdrættere, om end til at finde forums hvor du spørge andre hundejere til råds.

Når hunden er købt

Når i har købt en hund men endnu ikke fået den hjem, er der stadig ting, der er godt at have på plads. Med en hund, og især en hvalp, i hjemmet er der pludselig en del flere ting at forholde sig til. Dette indbefatter eksempelvis gåturene, dyre ejendele, hundetræning og hundepasning. Selvom en hund kræver lidt mindre tilsyn end en baby, så skal den stadig have opmærksomhed og omsorg for ikke at mistrives. Hvis det er muligt, så sørg for at uddelegere opgaver, således at nogen går morgenturerne, nogen aftenturerne og nogen søger for at være hjemme i løbet af dagen, så hunden i hvert fald i starten ikke er for meget alene. Hvis aftalerne er klare i hjemmet, skaber det en god dynamik familien iblandt, som derved får en glad, omsorgsfuld og kærlig hund, der lever i trygge rammer.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *