Alt om tømrer – Få alt viden om tømrer her!

Tømrer har til opgave at reparere, finpudse, bygge og installere diverse genstande, produkter og objekter til forskellige formå. En tømrer kan konstruere ting fra træ, metal eller sten. Du kan have en tømre til at lave et bord for dig eller bygge et hus. Begrebet tømrer beskriver derfor mange forskellige typer af professioner.

Det tømrer har tilfælles er planlægningen af opgaven ved at tegne hvad der skal laves, måle genstande og veje materialer og overveje hvilken type materialer der er bedt for at løse den givne opgave.

En god tømrer har nogen at samarbejde med og er derfor ret god til at levere et produkt folk er meget tilfredse med. Det kræver et højt niveau af faglighed men også masser af erfaring til at kunne levere et solidt og kvalitetsfyldt produkt. Det vil også være en go ting for en tømre at have en supervisor til at hjælpe ham med at gør arbejdet endnu mere præcis og god.

Forskellige slags tømrer:

Tømrer bruger forskellige midler til at udføre deres arbejde. De bruger hamre, borer, save, søm, skruetrækker og skruer, slibemaskiner, traktorer, trailer til transport af godt, glas, spejle, lineal til måling og mange andre ting til præcis konstruering af deres produkter.

Tømrer behøver ikke at specialisere sig kun i en ting. De kan også være god til at kombinere 2 til 3 forskellige slags håndværk for at levere service som opfylder flere forskellige krav. En tømrer kan være god til at arbejde med træ men også glas til at lave et vindue til en. En tømrer kan specialisere sig i at bygge et tag men også gulve. Det har skabt en stor konkurrence blandt de forskellige tømrer virksomheder i Danmark.

Andre slags tømrer der specialiserer sig i større opgave som bygning af bro eller tunneller er derfor mere erfarne i få bestemte ting der gør at de kan udføre opgave exceptionelt. Det kræver virkelig høj præcision, planlægning og faglighed til at bygge en bro der har den rigtige design, passer til miljøet og kan holde sig godt i rigtig mange år.

Arbejde og helbred som tømrer:

Det kan være ret hårdt for en person der har med så meget fysisk hårdt arbejde at gør og kunne fortsætte resten af sit liv. Det er derfor en stor risiko for en tømrer at få slidt sin ryg, led i arme og ben og endda få psykisk skade på grund af stress. Arbejdet nogle gange i alt for varmt eller koldt vejr kan være belastende for en tømrer. Der er også en risiko for skade der kan ende en tømrers karriere og tvinge dem til førtidspension eller lave noget andet end det de måske er passioneret omkring.

Uddannelse og træning:

I Danmark kan man gå på teknisk skole for at lære at blive elektriker, maskinmester, murer og beskæftige sig med forskellige former for håndværk. Det er vigtigt for en tømrer at have alle den nødvendige teoretiske viden tilgængelig til at kunne håndtere krævende opgaver for store firmaer i fremtiden. Derfor er det et krav at man dukker op i skole og læser på materialerne.

Mange tømrer har valgt denne færdighed mest på grund af de kan lide at lave noget praktisk og derfor ikke kan lide at sidde for meget ned foran en computer f.eks. Derfor har man i løbet af uddannelsen gjort det muligt for studerende at deltage i praktik hvor de med det samme kan sætte deres teoretiske viden i praksis.

Det er en god ting for fremtidens tømrer, da man kan sikre at når de kommer ti arbejde og udfører opgaver til firmaer, så udfører de et godt stykke arbejde og at man som bruger ikke bliver skuffet. Det gør også tømrerne glade da de får det nemmere ved at finde et arbejde.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *