Badeværelse – Hvad koster det

Hvad koster det et få bygget eller renoveret et badeværelse

Går du med tankerne om af få gjort noget ved dit gamle 70er badeværelse? eller skal du have etableret et nyt badeværelse, fordi familien bliver større? Uanset om du skal have renoveret eller bygget nyt, skal du være klar over at det ikke bliver en billig affære.

Badeværelset er nemlig det rum i hjemmet, der er dyrest af få renoveret. En af grundene, er at det er et rum, der er stærkt udsat for vand og fugt, derfor stilles der store krav til udførelsen. En anden grund er, at der skal både en maler, murer, tømrer, vvs’er og elektriker til at bygge et nyt badeværelse. De forskellige faggrupper skal derover af flere omgange på kryds og tværs pga. tørrestider mm. Det er meget normalt at en badeværelse renovering koster 100.000 – 150.000 kr for et almindeligt stadart badeværelse på 6 m2.

Prisen på etablering af badeværelse er noget dyrere end at få renoveret, da man skal have lavet ny rørføring og måske omlægning af kloakering. Et helt nyt badeværelse, bygget op fra bunden af, kan godt koste 150.000 – 250.000 kr.

Kvadratmeterprisen er altid billigere på store badeværelser

Der er stor forskel på om det er en etablering af nyt badeværelse eller vi blot snakker om en modernisering. En modernisering kan være udskiftning af fliser på vægge og gulv, opsætning af spots osv. Når vi snakker om en modernisering, vil kvadratmeterprisen ikke svinge så meget afhængig af om det er et badeværelse på 3 eller 6 m2 .

Ved opbygningen af badeværelse fra bunden af, vil du se et betydeligt fald i kvadratmeterprisen, jo større badeværelse du skal have bygget. Dette skyldes at det ikke tager meget længere tid at lave et badeværelse på 8 m2, end et på 4m2. Det skal næsten det samme rørføring og kloakering, der skal til . VVS’eren har ikke meget mere arbejde i at rykke rør, slanger, osv til afløb på et større badeværelse. Der vil stadig være ligeså mange tørretider og arbejdsgange ved et lille badeværelse.

Sådan kan du holde prisen på badeværelset lavere

Selvom badeværelset er et dyrt rum at få lavet, er der selvfølgelig en del ting du kan gøre for at holde prisen nede. Jo mere du selv kan lave, jo flere penge vil du også spare på håndværkerne. Dog vil jeg anbefale at du ikke laver ret meget mere, end malerarbejdet, medmindre du har den rette erfaring. Følg de 3 råd, og din badeværelse pris vil falde drastisk.

Undgå for meget luksus udstyr: Det er klart at hvis du både vil have et boblebad, væghængt toilet, unidrain, håndklædetører, spots, gulvvarme og skjult rørføring, vil prisen på badeværelset stige markant. Du kan sagtens få et flot og moderne badevære uden alt det ekstra udstyr.

Vælg nogle billigere materialer: Det har også en stor betydning på prisen om du vælger en dyr flise til 1000kr m2, end du vælger en til 300kr m2. Specielt hvis du vil have beklædt hele badeværelse fra gulv, til nær loft. Mange vælger kun at få opsat fliserne i brusenichen og som sokkelflise i resten af rummet. Så kan man selv lave malerarbejdet på resten af væggene.

Undgå en komplet renovering: Den billigste måde et få lavet badeværelse på, er at få udskiftet toilet, håndvask og så få malet fliserne i en speciel maling, egnet til vådrum.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *