Bilindustrien vokser med topfart

Flere brancher og industrier har i den grad lidt under den globale finansielle krise, men som det ser ud på nuværende tidspunkt, er der en positiv udvikling at spore verden over, da blandt andet bilindustrien trives i bedste velgående. I USA og Storbritannien drøner bilindustrien nemlig derudad med 200 kilometer i timen – og farten er ikke en underdrivelse, for nogle af producenterne kan knapt nok følge med. For eksempel Ford, som er USA’s andenstørste bilproducent, har ikke tid til at slippe speederen her i sommerperioden.

Denne fremgang er bestemt en god nyhed for branchen og giver samtidig et fingerpeg om, at vi generelt bevæger os i den rigtige retning. Emnet er da sikkert også interessant for mange bilentusiaster og kan måske endda vække en lyst til at investere i en ny bil.

Men entusiasterne ved om nogen også, hvor meget antallet af – og ikke mindst størrelsen på – diverse afgifter på personbiler er kørt af sporet herhjemme. Især afgiften på indregistrering af bilen må nok betragtes som værende alle bilejeres forbandelse. Den kan i hvert fald forhindre mange i at investere i de dyrere mærker af slagsen.

Lån gør bilkøb realistisk

Derfor kan det virke ret uoverskueligt – og måske endda urealistisk – at skulle købe en ny bil, fordi de færreste nok ligger inde med det nødvendige beløb i kontanter. Mange vælger i stedet at tage et lån, hvor et forbrugslån er blevet en lettilgængelig og rimelig løsning. Med en enkel søgning på internettet kan du finde frem til de efterhånden mange udbydere af forbrugslån. Det er tilmed muligt at finde guides, der fortæller dig, hvordan du låner både nemt og sikkert.

Selvom Kina kom forholdsvist smertefrit gennem krisen, skal det for god ordens skyld også fremhæves, at de, blandt flere østasiatiske lande, også kan juble over et øget salg af biler, især i den vestlige verden. Finans skriver ligeledes, at bilproduktionen i Thailand, Vietnam, Indonesien og Malaysia spås en lovende fremtid.

Boligmarkedet uden for storbyerne er i fremgang

Boligmarkedet i København tillægges af flere medier navnet ”boligboble”. Og der er da også noget om snakken, for efterspørgslen i hovedstadsområdet er så enorm – blandt andet på grund af de mange unge der for nyligt er blevet optaget på en videregående uddannelse – at priserne er steget voldsomt i vejret, mens det har set sort ud for boligmarkedet i udkantsdanmark.

Men nu ser det ud til, at der alligevel er en positiv udvikling at spore uden for storbyerne. Det seneste år har 82 af kommunerne landet over kunnet glæde sig over stigende boligpriser – ni kommuner har dog oplevet et generelt fald i priserne. Det oplyser Boligsiden.dk.

– Vi har set generelle prisstigninger over en længere periode, men det er først nu, at de rammer  mange kommuner. Det er meget positivt, at de stigende priser ikke kun er et storbyfænomen, men at de nu breder sig til resten af landet, lyder det fra Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør for Boligsiden.

Stevns Kommune og Stuer Kommune har oplevet en prisstigning på markedet med henholdsvis 37,9 og 22,3 procent fra juni 2014 til juni i år. Den stigende interesse for boliger, der generelt gør sig gældende, kan forhåbentligt være med til at tage noget af presset fra boligmarkedet i storbyerne.

Få mere for pengene

Selvom boligpriserne generelt stiger, kan det alligevel være en fordel at overveje at købe bolig i de små danske byer, da huskøbere som regel også får mere for pengene her.

Til finansieringen af en ny bolig er det oftest nødvendigt med et realkreditlån. Til finansieringen af et nyt interiør kan man vælge at tage et forbrugslån, der er skræddersyet ens behov. Lån penge nemt og hurtigt, hvis du pludselig opdager, at den sofa, der passer perfekt ind med de andre møbler, kun kan fås i en begrænset periode.

Prisstigningerne gør sig gældende i alle fem regioner i landet. Det fremgår af artiklen fra TV2. Region Midtjylland måtte ellers skyde år 2015 i gang med faldende boligpriser.

– Men nu er også Midtjylland kommet godt i plus, og vi skal helt ned på kommuneniveau for at finde de områder, hvor priserne ikke stiger”, siger Birgit Daetz.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *