Efteruddannelser

Den alternative efteruddannelse hos DISPUK

Der findes et hav af efteruddannelser, og det kan være svært at navigere rundt i de mange muligheder. Måske synes du også, at det er svært at finde den helt rigtige efteruddannelse, som indfrier dine ønsker?

Mange af de forskellige efteruddannelser på markedet minder meget om hinanden, og mange går derfor primært efter prisen, når de skal vælge en efteruddannelse. Derfor bringer jeg her et indlæg om en alternativ efteruddannelse, som skiller sig markant ud fra konkurrenterne. Det er efteruddannelser, som både er konkurrencedygtige i forhold til pris – men vigtigst af alt er det efteruddannelser, der udfordrer måden, vi ser på ledelse, coaching, psykoterapi og meget mere.

DISPUK tilbyder blandt andet lederuddannelser, der er noget helt for sig. Jeg har selv været deltager på lederuddannelsen. Uddannelsen henvender sig til alle ledere, der gerne vil fordybe sig i mere, end man kan på andre master- eller en diplomuddannelser. DISPUKs kalder selv disse lederuddannelser for narrative lederuddannelser. Et narrativ er en fortælling, og det er lige netop dét, lederuddannelsen handler om: Arbejdspladserne mange fortællinger i hverdagen.

Lederuddannelsen hos DISPUK

Det kan måske lyde lidt langhåret, men i bund og grund handler det om at bringe balance i hver medarbejders daglige fortællinger. Det handler med andre ord om at skabe balance hos den enkelte medarbejder, der skal føle sig set og hørt af lederen. Kun hvis en leder formår at gøre dette, vil personen være en god leder.

Lederuddannelsen hos DISPUK tager udgangspunkt i deltageren som menneske. Det betyder, at der tages udgangspunkt uddannelses deltageres værdier og konkrete problemstillinger, opgaver og udfordringer i dagligdagen. Lederuddannelsen foregår på et avanceret teoretisk niveau, hvor der tages udgangspunkt i gamle og anerkendte teorier. Selvom det er gamle teorier, relateres der løbende til praktiske eksempler.

En narrativ lederuddannelse hos DISPUK er følelsesorienteret.  Deltagerne på lederuddannelsen vil opleve at få øget lyst til at lede.

Hvem er DISPUK?

DISPUK er en ganske særlig udbyder af efteruddannelser af højeste faglig kvalitet, og de tilbyder en lang række forskellige efteruddannelser. Firmaet blev grundlagt tilbage i 1990 og har dermed snart 30 års erfaring med at levere kurser. Firmaet blev grundlagt af Allan Holmgren.

Omdrejningspunktet i efteruddannelserne

DISPUKs efteruddannelser har et fælles omdrejningspunkt, som kan formuleres ud fra citatet fra den franske psykolog og filosof Michel Foucault:

“Der eksisterer kun gensidige relationer og de bestandige kløfter mellem intentioner i relation til hinanden.”

Dette betyder, at DISPUK interesserer sig for relationer og fortællinger. Det er dermed relationerne på arbejdspladserne, der er omdrejningspunktet i alle deres efteruddannelser.

Hvorfor så det?

Relationerne er afgørende i DISPUKs uddannelser, da hele tankegangen er “Det narrative perspektiv”.

Det narrative perspektiv i uddannelserne

DISPUK arbejder ud fra et narrativt perspektiv. Begrebet narrativ betyder fortælling. Det sker for de fleste ledere, at de bliver slået ud af kurs og ramt af uforudsigelige  problemer i hverdagen. Her er menneskers fortællinger om deres liv, intentioner, værdier og relationer i centrum. Pointen ved dette perspektiv er, at mennesker skaber sig selv og andre gennem de historier, som de fortæller i hverdagen. Når det kommer til ledelse er det de daglige historier på arbejdspladsen, der henvises til. Kun hvis lederen forstår disse, kan han/hun opnå respekt fra medarbejderne.

Gå på opdagelse på DISPUKs hjemmeside i de mange spændende efteruddannelser

Jeg har selv været deltager på en af DISPUKs lederuddannelser, og jeg har virkelig fået meget ud af det – både som leder og som menneske. Lederuddannelsen har givet mig et helt nyt syn på det at lede, og jeg er sikker på, at jeg ikke havde fået den samme viden fra andre efteruddannelser på markedet. Lederuddannelsen hos DISPUK er kun én blandt mange efteruddannelser, og selvom jeg ikke personligt at deltaget i en anden efteruddannelse, kan jeg kun forestille mig, at de ligeledes også kan byde på mange andre alternative perspektiver.

Uddannelserne hos DISPUK er meget anerkendte, og jeg har kun fået positive kommentarer med på vejen, når jeg nævner, at jeg har deltaget i en efteruddannelse hos DISPUK. 

Jeg håber, at jeg har inspireret dig til at gå andre veje, når du skal vælge, hvilken efteruddannelse du skal deltage i.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *