En pizzasten? Hvad pokker er det?

Godaften og rigtigt godt nytår til jer allesammen!

I denne artikel vil jeg, som titlen nok allerede har afsløret, fortælle en masse om, hvad en pizzasten er samt, hvordan det lige er sådan en fidus fungerer. Først og fremmest er det værd at sige, at en pizzasten kan have flere forskellige former og dermed også forskellige brugsmuligheder. Den mest almindelige er lavet af granit eller anden form for sten (minder i mange tilfælde lidt om tegl). Denne kan sagtens bruges i ovnen og giver her et rigtigt godt resultat, men er dog langt mere effektiv på grillen af en hvilken som helst slags, hvor man vil opleve ekstremt gode resultater.

Derudover har man muligheden at anskaffe sig en bagesten, som udelukkende er beregnet til at blive brugt i en ganske almindelig ovn. Dette skyldes, at langt de fleste af disse af lavet i jern eller andet materiale, som ikke rigtigt har nogen effekt (eller bliver slidt utroligt hurtigt), hvis man benytter sig af dem på en grill.

Hvilken Pizzasten skal man så vælge?

Hvis denne artikel skulle være rigtigt lang, så ville jeg nok fortælle en masse om dette. Men dette er ikke tilfældet og derfor jeg anbefale dig, at kigge forbi Pizzastenen.dk, for at læse meget mere om, hvilken pizzasten man bør vælge og, hvad den helt konkrete fordel er ved hver enkelt pizzasten. Uanset hvor meget jeg har lyst til at skrive om, hvilken pizzasten man bør vælge, så er det dog værd at sige, at der er rigtigt mange gode muligheder. Dertil er det også korrekt antaget, at man sjældent går helt galt i byen, hvis blot man tager det første og bedste, men at der er en del alternativer til dette, som giver dit brød en langt bedre kvalitet og smag, samtidigt med at du får en sten, som ikke bare lige bliver ulækker eller ødelagt. I hvert fald ikke lige med det samme.

Hvordan rengør man stenen?

Denne del vil jeg gerne snakke lidt mere om. Dette skyldes, at rigtigt mange gør en kæmpe fejl, når de omsider er færdige med at bage. De ser nemlig et par pletter på stenen og tænker umiddelbart, at disse bare skal skures væk. Og til dels er dette ganske fornuftigt. Det er nemlig altid klogt at gøre sin bagesten lidt rent efter brug. Der, hvor folk for alvor laver fejlen er dog, når de tror at alt farven kan fjernes ved rengøringen. Dette resulterer i, at husmødrene vasker og sliber med alverdens kemiske vidundere, for at få den sidste plet af. At fjerne disse sidste pletter kan for det første, i mange tilfælde, slet ikke lade sig gøre, da farven simpelthen har sat sig fast i stenen (bemærk at dette på ingen måde er skadeligt, da pizzastenen varmes op til over 200 grader hvergang du bruger den og alle bakterier dermed dør under processen). Vælger man at bruge masser af kemikalier og knofedt, risikerer man faktisk, i stedet for at redde stenen, at ødelægge bagestenens belægning. Mange af stenarterne, som stenene er lavet af, kan nemlig slet ikke holde til alle de kraftige kemikalier, kombineret med masser af skraben og sliden.

Hvad man derimod bør gøre, er at køre den over med en fugtig karklud. En mulighed er dertil, at tilføje en lillesmule opvaskemiddel. Dermed får man fjernet langt de fleste madrester og sikrer samtidigt, at man ikke får ødelagt stenen i processen. Alt i alt, er dette altså langt den bedste løsning på problemet og samtidigt den langt sikreste.

Jeg håber at du har fået en lillesmule ny viden ud af at læse dette indlæg. Hvis du har lyst til at læse meget mere, er du meget velkommen til at besøge pizzastenen.dk, for at læse en masse om, hvordan man bruger stenen i praksis og meget andet. Fortsat god dag til jer allesammen.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *