Endelig fik jeg min første nye, men brugte bil

Danmark og de største byer i landet er cykelbyer, og jeg har egentlig altid elsket at cykle. Jeg har cyklet frem og tilbage både til skole, træninger til venner og hver gang jeg har skulle noget vigtigt. Situationen har også været den, at jeg i mine ungdoms-år altid har boet forholdsvist tæt på de ting jeg har skullet til. Det vil sige det egentlig også har været det nemmeste at tage cyklen. Efter jeg er blevet ældre er jeg flyttet lidt uden for byen, og behovene er blevet større. Et togkort måtte det blive til i starten, men taksterne ved at tage toget blev kun dyrere og dyrere. Samtidig var stabiliteten ved togene også meget ustabil, og egentlig begyndte jeg mere og mere at kigge efter andre alternativer.

Problemet for mig har bare altid været, at det at købe en bil har virket fuldstændig urealistisk. Ofte har jeg browset rundt på forskellige bilsider, hvor jeg kunne læse en masse om biler. Dog har alle disse biler både virket økonomisk umuligt for mig, og der har egentlig altid været andre ting jeg lige så gerne ville have eller andre ting, der skulle betales til. Samtidig var jeg i tvivl om, hvis jeg skulle købe en, hvilken der ville være en god investering og hvilken, der måske bare skulle bruges som transportmiddel. Vi har alle hørt om folk, der køber deres første bil som en såkaldt smadderkasse. En bil, der har rigtig mange år på bagen, og som går i stykker og ikke holder mere end et par år. Det havde jeg slet ikke lyst til at rode mig ud i. Jeg ville være sikker på, at den første bil jeg en dag skulle have ville være en sikker bil, hvor kvaliteten var i orden.

Det kunne være man bare skulle tage et lån og købe den drømmebil man altid havde drømt om, men det syntes jeg også virkede alt for usikkert. Jeg havde blandt andet kigget på en Tesla, hvor man ikke skal bruge penge på benzin, men her læste jeg mig frem til, at mange ikke vidste, hvad sådan en bil ville være værd om 5-10 år. Det fik mig til at tænke på, at jeg nok ikke ville kunne sælge den videre.

Frihed ved at købe en bil. Men hvorfor skal den være ny?

Det var her det slog mig, at jeg altid har kigget efter noget, der måske her i starten ville være urealistisk. Hvorfor skulle den bil jeg ville have være spritny? Jo, tanken om at køre rundt i noget der ville gå i stykker har altid skræmt mig. Man ved jo aldrig, hvordan andre folk har behandlet deres biler. Vil de bare sælge den fordi den er ved at gå i stykker eller hvad er de egentlig ude på. Her gik jeg på jagt efter nogle af de mest populære biler, for at være sikker på at det var en god bil – også selvom den var brugt. En af de mærker jeg læste specielt godt om var en vw up, som jeg faktisk også endte med at købe.

Noget jeg ikke havde overvejet var, hvilke fordele der ville følge med ved at købe en bil. Efter jeg var flyttet hjemmefra skulle jeg vænne mig til at bussen eller toget ikke altid gik præcis når jeg ville. Mange ting skulle planlægges ned til mindste detalje for at time transporten, og det var i princippet rigtig dyrt at skulle rejse rundt i Danmark med tog. I dag kan jeg tage bilen når jeg vil. En bil, der kører langt på literen, hvorfor benzin ikke er noget større problem. Og vigtigst af alt fandt jeg min drømmebil. I hvert fald for en periode.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *