Få mere overskud i hverdagen

Sidder du også med følelse af, at hver uge er en evig kamp om tid? Du sidder på arbejdet begravet i opgaver, du kommer hjem til en bolig, der trænger til rengøring, maling og liv. Du stræber efter at være den engagerede forældre, fordi det forventes af dig, men du forsøger samtidig at opretholde dine venskaber og være nærværende, fordi det er sådan dine venner forventer, at du bliver ved med at være. Oplever du også sådanne dage, hvor alting flyder sammen i en stor masse af ting, du ikke nåede og en to-do liste, der bliver længere og længere? Så vil følgende fem tips hjælpe dig med at skabe overskud i hverdagen.

Spis sundere

Når du er stresset, kan man hurtigt få den dårlige vane, at man springer de vigtige måltider over og spiser de nemme og usunde måltider i stedet for. De gode og nærende måltider bliver mere en forhindring fremfor noget, der gerne skulle medvirke til at hæve dit energiniveau og danne ramme om en velfortjent pause. Det er derfor helt afgørende, at du giver dig selv lov til en pause, hvor du tager dig tid til at lave et ordentligt måltid mad.

Kost og energiniveau hænger uløseligt sammen, fordi overflødige og sukkerrige produkter i længden faktisk fodrer træthed, irritation og lavere energiniveau. Grøntsager, masser af fibre og fødevarer med omega 3 fedtsyrer skal du i stede betragte som brain-food, der vil gavne dig at indtage i det lange løb, selvom det er lidt mere omfattende at lave fremfor at hive en marsbar op af tasken klokken 15, når du er ved at være helt tømt for energi.

Søvn

Nøglen til en overkommelig hverdag er altid søvn. Mange danskere underminerer vigtigheden af søvn, hvoraf især søvnrytme er noget, der burde prioriteres allerhøjst i en ellers stresset hverdag. Når vi sover, begynder vi at bearbejde dagens inputs, og hjernen får ro til at placere disse inputs i forskellige kasser, så man ikke længere skal forholde sig til dem dagen efter. Hvis vi ikke sover nok, ender vi med at sende hovedet på overarbejde, fordi vi ikke får bearbejdet alle indtryk fra dagen forinden. Søvn gør altså, at vi får ladet batterierne op, så vi er klar til en ny dag med mange ting på to-do listen.

Dyrk motion

Selvom det for mange kan være svært at få presset en halv til en hel times motion ind hver dag, så er det stadig noget, som giver energi til hverdagen. Først og fremmest skal du lave noget, som du faktisk synes er rart og sjovt, for ellers vil motion blive en mekanisk del af din hverdag, som ikke vil gavne dig på nogen måde. Find noget du synes er sjovt. Dette kunne eksempelvis være Zumba, en tur på rulleskøjter, en gåtur eller en helt anden ting. Det vigtigste er, at du får det gjort, og du vil efterfølgende mærke en lettende følelse, der giver et godt spark til hverdagens skavanker.

Tag cyklen i stedet for bilen

Hvis du vælger at tage cyklen fremfor bilen, tvinger det dig til at komme udenfor og mærke videns pust i ansigtet, der giver ilt til hjernen og gavner dit energiniveau. Udover at cykelturen vil medvirke til, at du får rørt dig mere, så vil den friske luft give dig et energiboost, som du kan bruge, når du kommer på arbejde. Hvis du har mulighed for det, så sælg bilen og hop på cyklen, også i regnvejr og sne for det kommer til at gavne dig i den lange løb. Du kan sælge din bil her.

Åben munden og spyt ud

Det er helt afgørende, at du sørger for at være i dialog omkring din situation. Ingen mennesker kan klare en travl hverdag alene, og det kan faktisk være en enorm fordel for dig, hvis du har muligheden for at uddelegere opgaver, hvad end det er på arbejde eller i hjemmet. Ligeledes er en vigtig del af en stresset hverdag, at du har muligheden for at dele dine frustrationer med dine nærmeste. Ellers kan frustrationerne akkumuleres til noget, der senere hen kan have større konsekvenser end som så.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *