Hundetrimmer – et billigere alternativ

Jeg har lige tjekket priserne på hundefrisører i Danmark, og én ting står helt klart. Man kan spare meget ved at købe sin egen hundetrimmer. Flere steder koster en tur hos hundefrisøren over 500 kr., og til den pris kan man købe sin egen trimmer.

Hvis man skal have hunden klippet et par gange om året – hvilket er helt almindeligt – så giver det økonomisk set ikke mening at vælge hundefrisører. Med mindre man virkeligt føler, at man få noget særligt ud af det.

Folk, der køber deres egen hundeklipper, oplever, at man kan øve sig og blive så god til det, at det ikke tager mere end 15 minutter for at opnå at godt resultat. Desuden vil din hund selvfølgelig også vænne sig til at høre og mærke trimmeren.

Hvad skal man give for en hundetrimmer?

Netop det spørgsmål har jeg undersøgt på nettet. Du kan fx finde gode anmeldelser på Amazon. Lidt firkantet sagt skal du nok regne med, at en kvalitetsklipper ligger til omkring 7-800 kr., men de holder også længe. Det er den type – fx mærket Moser – som du ser hos dyrlægen og professionelle hundefrisører.

Hvis man køber for billigt, vil man ofte ende med en klipper, som ikke skærer ordenligt igennem (for sløv), og som ikke kan holde strøm ret længe, før de skal lades igen. Det sidste gælder i sagens natur ikke for trimmere med ledning, men i dag forventer de fleste, at man kan bruge maskinen uden ledning. Det giver en anden frihed i betjeningen af maskinen.

Man bør øve sig, før det bliver en succes. Du selv og hunden skal lige finde rytmen, og herefter kan man stille og roligt klippe hunden, uden at den bliver bange. Det er blot vigtigt, at man tager sig god tid.

Hvilke butikker?

Som man kan se på nettet, er Amazon et sted, som bugner af relevante hundeartikler. Det gode ved siden er også, at man kan se de andres anmeldelser af produkterne. Ser man – som det ofte er tilfældet i Danmark – én eller to vurderinger, så kan man ikke rigtigt bruge det til noget, men på Amazon kan der nogle gange være tale om flere hundrede vurderinger. Og der er selvfølgelig en gennemsnitsvurdering af hver hundetrimmer på siden. Samtidig er der også udtalelser, altså kvalitative vurderinger, som det hedder. Den slags gør det nemmere at vælge et produkt. Sammenholdt med sider, som vurderer hundeartikler (fx Hundetips.dk) kan man bedre vælge.

På Youtube er der mange gode guides, der kan lære dig, hvordan man trimmer sin hund. Du bør gå efter de film, som er lavet af professionelle, dvs. fx dyrlæger eller hundefrisører. De forskellige guides tager også højde for, om du har en hund med kort eller lang pels, ruhåret eller glat. Der er nemlig stor forskel på, hvordan man bør gribe det an.

Og så er det jo ikke sikkert, at man nødvendigvis køber den hos det pågældende site. For man kan næsten altid finde produktet på en dansk side. Det giver for nogle brugere lidt mere tillid, og du skal være opmærksom på, at hvis produktet kommer fra et land uden for Europa, så lægger de told på. Det har jeg selv oplevet med et bogkøb.

På de forskellige webshops er der også et par forhold, som du kan kigge efter. Det er fx godt, hvis de har E-mærke, men ikke et krav. En gennemgang af vurderinger på Google kan også være en fordel, lige Trustpilot kan komme med i dit estimat af butikken. Med hensyn til betaling bør de have både kreditkort og evt. mobile pay. Du bør tjekke, at det er en sikker side. Kig efter https, og tjek, at der er et s med. Du kan også undersøge, hvilke betalingsmoduler de har. Og dem vil du så også kunne undersøge på nettet.

Hundetrimmer

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *