Hvad er hulmursisolering?

Hovedparten af de huse, der er blevet opført i Danmark forinden 1980’erne er blevet opført med en såkaldt hulmur. Det kan bedste betragtes som en ydervæg, der har er mellemrum mellem den inderste og den yderste del af muren (det er også det, man kender som for- og bagmuren). Hvis du får lavet en isolering af din hulmur, så vil det naturligvis også være det rum, der er mellem inder- og ydervæg, der bliver isoleret.

Det er meget almindeligt at denne hulmur ikke blev isoleret før i tiden. Det har selvfølgelig haft den betydning, at huse fra dette tidspunkt, der ikke har fået efterisoleret sin hulmur ikke kan holde varmen fast inde i huset. I stedet vil det betyde, at varmen har nemt ved at sive ud gennem ydervæggen og samtidig vil der ligeledes også komme både træk og kuldestråling fra væggene i huset. Det var nemlig først i starten af 80’erne, at der blevet etableret krav om hulmursisolering.

Hvad er fordelen ved en hulmursisolering?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er mange fordele forbundet med en hulmursisolering. Derfor er det heller ikke en isoleringstype, du bør springe over. Det er ikke blot én af de mest effektive former for isolering, men det er samtidig også én af de billigste isoleringstyper på det danske marked. Hvis du har overvejet at få lavet en hulmursisolering, men gerne vil have et nærmere kendskab til de fordele, der er forbundet med isoleringen, så læs mere nedenfor:

  • Du har mulighed for at spare rigtig mange penge på din varmeregning allerede fra dag ét.
  • Ved at hulmursisolere vil du kunne forbedre din boligs energimærke (og dermed også salgsværdi).
  • Du får et langt bedre indeklima, hvilket vil resultere i en bedre komfort i hele huset.
  • Den isolerede hulmur vil betyde at mindre energi bruges på opvarmning og dermed også mindre udledning af CO2 fra din husstand.

Er du sikker på, at din hulmursisolering er optimal?

På trods af, at du har fået din hulmur isoleret ved opførelsen af din bolig eller du har valgt at få lavet en efterisolering derefter, så er det – desværre – ikke sikkert, at den reelt set isolerer på effektiv vis. Det kan blandt andet skyldes, at man før i tiden brugte isoleringsmaterialer, der ikke er tidssvarende dem, der bruges til isolering den dag i dag.

Hvis du har fået isoleret din hulmur for mange år siden eller hulmuren blev isoleret i forbindelse med opførelsen af din bolig, så kan de anvendte isoleringsmaterialer i mellemtiden være enten sunket eller nedbrudt. Det kan også være ensbetydende med, at din hulmur i virkeligheden ikke er nær så isoleret, som du tror. Det er eksempelvis noget, du ofte vil se i forbindelse med LECA-nødder eller diverse former for skummateriale, hvilket er materialer, der ofte blev brugt før i tiden.

Det er ensbetydende med, at det kan være en god idé at tjekke op på, om din hulmur reelt set er isoleret på lige så optimal vis, som du selv tror. Hvis hulmuren blot er isoleret sporadisk, så vil du ikke opnå den fulde effekt af isoleringen, hvilket er ensbetydende med, at du bør overveje at få lavet en ny isolering. Uanset om du skal have isoleret din hulmur for første gang eller du derimod skal have udskiftet isoleringen, så bør du overlade opgaven til en professionel.

Derfor skal du også indhente en række tilbud på hulmursisolering. Det kan du gøre på mange forskellige måder, men det vigtigste er dog, at du sørger for at indhente flere forskellige tilbud, så du har grundlag for sammenligning af de forskellige bud, du har fået på opgaven. På denne måde kan du sikre dig, at du får en rigtig god pris på din opgave.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *