Hvilken bordplade skal du vælge?

Når du skal til at vælge, hvilken bordplade der passer bedst til dig, så er der ikke et endegyldigt svar at finde hos andre. Det handler om alt fra smag og budget, til køkkenets overordnede stilistiske udtryk. Det er dog ikke et nemt valg, og det er essentielt, at du får valgt lige netop den bordplade, der passer bedst til dit køkken og til dine behov. En bordplade er noget, du kommer til bruge enormt meget, og derfor er det helt essentielt at du er tilfreds med dit valg. Vil du gerne være bedre rustet, når du skal til at vælge? Der er nemlig mange ting man skal være opmærksom på. Så læs med her, hvis du vil blive lidt klogere på bordplader !

Er bordpladen let at vedligeholde?

Nogle former for bordplader kræver mere rengøring og vedligehold end andre. Leder du efter de bordplader, der er nemmest at rengøre og vedligeholde, så er laminatbordplader måske noget for dig. Træbordplader derimod er den type bordplade, der kræver allermest vedligeholdelse. Det eneste du skal gøre med en laminatbordplade er at rengøre den med vand og sæbe. Derimod skal en træbordplade behandles ofte med med en special olie, hvis den skal beholde sin flotte farve. Det med at give olie, det er heldigvis ikke særligt omstændigt. Det tager dog lige omkring 20 minutter, men det bliver det hele værd.

Hvad skal bordpladen bruges til?

Det er essentielt at spørge sig selv, hvad bordpladen skal bruges til i dit hjem. Laver du eksempelvis meget mad og derfor bruger bordpladen rigtig meget på daglig basis? Så er det måske en god ide at investere i en lidt dyrere bordplade, der er særligt beregnet til slid, og som er lækker at arbejde på. Her er det også en klar fordel, at den er super nem at rengøre, fordi den vil blive svinet til flere gange dagligt. Hvis du derimod ikke er så ofte i dit hjem, og derfor ikke kommer til at anvende din bordplade flere gange om dagen, så kan en bordplade lavet af et billigere materiale måske være den ideelle løsningen. Betyder udseendet heller ikke så meget? Måske har du flere spørgsmål og tanker, men det vigtigste er, at gøre op med dig selv, hvilken funktion bordpladen skal have, hvor meget den skal bruges, og hvor hård en behandling den vil få. På den måde kan du lynhurtigt begrænse muligherderne.

Husk at prisen spiller ind

Bordplader svinger rigtig meget i pris, alt efter valg af materiale. Nogle materialer er nemlig langt dyrere end andre, og derfor er det nødvendigt at have styr på, hvor mange penge du er villig til at kaste efter din nye bordplade. De noget dyrere materialer har en masse fordele, hvor en mere billig har andre. Sætter du et budget på forhånd, så er markedet allerede indskrænket meget, og på den måde gør du dit valg meget mere overskueligt. Her er et udvalg af materialer, du kan vælge:

• Laminat
• Kompaktlaminat
• Træbordplader
• Stålbordplader
• Granit
• Corian

Falder valget på en stålbordplade fra corian, så er JKS bordplade det rette valg for dig.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *