Hvorfor er det – stadig – en god idé at have en a kasse?

Siden deres begyndelse har a kasserne været med til at hjælpe de arbejdsløse med økonomisk støtte, som har været med til at dem og deres familier har kunnet træde vande i hårde tider. Selvfølgelig har støttet ikke ment, at man kunne leve i sus og dus, men at man kunne bringe mad på bordet, selvom man ikke er i arbejde.

Men økonomisk støtte alt a kassen kan hjælpe med?

Som mange allerede er klar over, kan man med en a kasse få dagpenge, hvis man skulle være så uheldig at miste sit arbejde. Men det er bestemt ikke alt a kasserne hjælper med. Afhængig af a kassen du tilmelder, vil du have mulighed for at modtage en række kurser, hvor du kan lære omkring din udstråling til jobsamtalen og med mulighed for at opkvalificere evne til at formidle dig, så du kan få en vindende jobansøgning og -samtale. Det er ikke alle der har let ved at gå ind til at en jobsamtale og ramme plet – især ikke lige efter man har mistet sit job, hvor ens selvtillid er på sit laveste. Selvtilliden kan du opbygge sammen med din a kasse og få den nødvendige rådgivning, der vil være med til at hjælpe dig videre. A kassen fungerer som et sikkerhedsnet for dig på arbejdsmarkedet: du kan altid vide dig sikker på at du er i stand til at forsørge, selvom du skulle miste dit arbejde. Selvfølgelig ville det være rart, hvis vi levede i en verdenen, hvor du kunne blive i dit job så længe du ønskede det. Men det kan være at forudsætningerne udspillet sig i at din arbejdsplads blev nedlagt, og du står uden arbejde, men heldigvis har du stadig din a kasse – hvis du altså er medlem.

Er det alle der kan få dagpenge fra sin a kasse?

Som udgangspunkt kan alle modtage dagpenge, men der er nogle krav du skal opfylde før du kan modtage dem. Kravene er de samme uanset hvilken a kasse man tilmelder sig, eftersom reglerne for dagpengene er reguleret af staten. Kravene for dagpenge er:

  • Man skal have været medlem af en a-kasse i mindst et år.
  • Inden for de seneste 3 år, skal du kunne dokumentere at du har haft minimum et års arbejde.
  • Man skal være aktiv jobsøgende og være medlem i et jobcenter.
  • Man skal være til rådighed for arbejdsmarkedet.
  • Man skal som udgangspunkt have bopæl i Danmark.

Så for at du kan modtage den økonomiske støtte gennem dagpengene, vil du også blive forventet at opfylde disse krav af din a kasse. Derfor er det altid godt at have disse krav i bagtankerne, hvis du mener at du har udsigter til at miste dit arbejde. Derudover vil dagpengereglerne blive ændret her d. 1 oktober, derfor vil du gøre dig selv en tjeneste ved at få dig meldt ind snarest muligt.

Hvor og hvordan kan jeg tilmelde mig en a kasse?

Du kan lige nu gå ind på den a kasse, som du ønsker at blive medlem af, hvor du vil blive mødt af en tilmeldelses formular. I formularen vil der som regel være spørgsmål til: dit navn, dit cpr-nummer, din adresse. din nuværende arbejdssituation – er du studerende, i arbejde – og indkomst. Det kan være at de også spørger dig om du tidligere har været medlem af en a kasse og hvilken én. Udvælgelsen af din kommende a kasse kan virke uigennemskuelig, eftersom a kasserne tilbyder forskellige fordele og har forskellige priser på deres kontigenter. Derfor kan du med fordel gå ind på https://a-kassefinderen.dk, hvor du kan få et overblik af de forskellige a kassers fordele og priserne af deres kontigenter, samt tips til hvordan du vælger den bedste løsning for dig.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *