Julebryg og julefrokost anno 2014

Julen er hjerternes og julebryggens tid. Mange mennesker glæder sig til fest og farver, når julefrokosten løber af stablen. Skal du stå for at arrangere julefrokosten på arbejdet eller blandt venner i år, så kan du roligt læse videre her.

Når butikkerne er begyndt at sælge julepynt, så ved vi, at julen snart er ovre os, og det betyder samtidig også, at julefrokosterne står for døren. Men inden da plejer vi at sige hej til årets julebryg, der her i 2014 falder den 7. november. Det er der rigtig mange danskere, der ser frem til hvert år, og derfor samles man også ofte blandt venner for at fejre, at nu er juleøllen på markedet i en periode. Releasen af Danmarks juleøl er altid forbundet med god stemning og masser af socialt samvær, og det er formentlig også derfor, at så mange mennesker hvert år reserverer dagen og giver den gas, når klokken er 20:59.

Men når J-dag er ovre, så er de næste arrangementer i rækken de klassiske julefrokoster med familien, vennerne eller kollegerne. Til julefrokoster hører snaps og juleøl men så sandelig også masser af blandet mad. Og det er her julefrokosterne kommer ind i billedet. Der skal nemlig ikke mangle noget mad, og derfor er en julebuffet typisk også det sikre valg, når man skal have mad til denne hyggelige begivenhed. Man kan enten vælge stå for at lave det hele selv eller man kan bestille maden udefra. Mange kan se hyggen i at stå med al maden selv imens andre egentlig bare helst vil være fri. Og heldigvis er der hjælp at hente til dem, der ikke har lyst til at bruge flere dage på at forberede årets julefrokost. Der findes nemlig rigtig mange selskaber, der tilbyder at lave menuen til folks fest for, at man kan læne sig tilbage og se frem til dagen ligesom de andre gæster. Vælger man at få maden udefra, er det muligt fx bare at holde firmajulefrokosten i firmaets lokaler eller måske blot leje lokaler andre steder. Så kan man også selv sørge for, at drikkevarer osv og på den måde sikre sig, at der er lige nøjagtig det man gerne vil kunne tilbyde til sin julefrokost.

Det giver også nogle andre muligheder i form af, at man selv kan vælge underholdning, dække op som man har lyst til osv.

At holde det hele ude

Til stadighed er der mange, der vælger at holde deres arrangement ude. Det kan give flere forskellige oplevelser. Det er nemlig som oftest sådan, at man ved et julefrokost arrangement ude på et hotel, feststed eller lignende holder julefrokosten sammen med andre virksomheder også. Og så er man tit en del af et større arrangement, så der vil typisk være mere mad og en helt anden underholdning end den man måske selv ville have valgt, da man ved større arrangementer, kan tillade sig at bruge lidt flere penge på denne del af festen.

Nogle firmaer vælger også at booke et sted med overnatning, så deres ansatte kan sove et sted i nærheden eller på stedet, hvor festen bliver holdt. Så kan man dagen efter også allesammen stå op og spise morgenmad sammen og snakke om aftenen før. Det giver et rigtig godt sammenhold på arbejdspladsen.

Enkelte virksomheder som regel mindre virksomheder vælger også at invitere den bedre halvdel med. Således at man kan tage afsted som par og den ene ikke blot sidder alene derhjemme.

Der er altså som man kan læse mange forskellige valgmuligheder. Så når man skal arrangere årets julefrokost, så er der helt sikkert en mulighed for at gøre Jeres helt speciel, så I mandag morgen kan mindes en festlig aften med julebuffet, juleøl, dans og hygge i kollegernes lag.

Rigtig god fest!

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *