Julen er ved at være over os – har du styr på din julepynt?

Det er ved at være den tid på året igen, hvor man igen bevæge sig ud i indkøbscentre m.m. for at få indkøbt dekorationer, der er med til at sætte én ind den helt rette julestemning. Samtidig kan man selvfølgelig også få købt de mange julegaver, der står på sine familiemedlemmers – og venners for den sags skyld – ønskelister. Det er aldrig dårligt at være for tidligt ude, selvom det sjældent er tilfældet for mange danskere – inklusiv mig selv, der ender med at stå panisk ugen forinden og først starter med sine juleindkøb, fordi der var noget andet som kom i vejen for ens reelle planer for årets juleshopping. Men i år vil jeg forsøge at gøre det anderledes for at spare meget tid og stress, hvilket jeg vil opfordre mine medmennesker til, der heller ikke er for gode til at gøre det i god tid. Men herunder har jeg listet nogle af de ting op, som man bør købe i god tid – ifølge mig selv -, hvis man skal stå for julens sædvanligheder.

Juledekorationer – det er et must for en hyggelig jul

Der er ingen tvivl: man kan ikke holde en festelig jul uden juledekorationer. Det virker bare helt forkert. Derfor bør man som minimum sørge for juletræet, hvor man kan sætte en julestjerne på toppen og nogle julekugler samt andre dekorationer på. Det er ikke fordi man bør købe det hele, man kan sagtens få tiden til at gå med at få lavet eget julepynt med hjælp fra sine børn, hvor man kan få lavet fine julehjerter og hvad ens evner rækker til. Og det er jo ikke kun på selve juletræet, man kan lave sit eget julepynt for, der er mange forskellige typer pynt, man selv kan lave med børnene. Samtidig er det at lave sit eget julepynt som regel en hyggelig stund for både børn og voksne, der giver et tættere forhold til sit julepynt og muligvis får det brugt mange år frem, såfremt at det ikke går i stykker. På den anden side, kan det være rimelig tidskrævende at skulle lave alle sine juledekorationer, så selvom det er hyggeligt, og vil jeg højst sandsynligt også selv købe noget online, især fordi det er meget der skal hænges op, sættes på plads og muligvis klistres fast – og det tager tid. Hvis du ikke har noget sted at købe dine juledekorationer i forvejen, kan du eksempelvis købe dine juledekorationer her, hvor der er masser af dekorationer til en fantastisk og hyggelig jul.

Julegaver – mindst ligeså vigtigt som juledekorationerne

Ja, vi må komme til den erkendelse, at vi er materialistiske og forbinder meget af denne højtid med gaver, derfor går det heller ikke uden at få købt julegaver. Men her gælder det virkelig om at være på forkant for det er træls at stå og skulle købe fra udlandet, da gaven er udsolgt. Selvom det sker sjældent, har man muligvis prøvet at skulle købe en specifik gave, der ikke er nået frem i tide grundet man har været for sent ude. Derfor kan man ikke være for tidligt ude med indkøb af julegaver, så snart man får fingrene i ønskesedlen, er det bare med at komme i gang. På den måde, kommer man ikke til at være en af de mange, der står ude i indkøbscentrene med alt for mange mennesker, der haster for at få købt de sidste gaver ind. For det er virkelig ikke en god måde at komme i julestemning på – ud fra min egen erfaring.

Julemaden – det er ikke al ting, som man behøver at være tidligt ude med

Julemaden er ikke helt det samme som de ovenstående elementer af julen, men du har mulighed for at købe juleanden og flæskesteget lang tid i forvejen, hvis du har plads i fryseren. Samtidig kan du også købe den obligatoriske rødkål og risalamande – hvis du altså ikke laver den selv. Derudover vil jeg anbefale at man først køber de resterende ingredienser en uge i forvejen, så tidligere er det altså heller ikke nødvendig at være ude.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *