Køberrådgivning mere nødvendig end nogensinde før

Forandringer giver øget behov for rådgivning, hvilket mange ejendomsmægler har indset.

KØBERRÅDGIVNING:

Er du på jagt efter drømme boligen, er der lige nu rigtig gode chancer for at gøre en god handel. Situationen på boligmarkedet har åbnet op for en lang række af nye muligheder for køberne, men også for en lang række faldgruber. Det sætter køberrådgivning i centrum og hjælper boligkøberen sikker igennem alle boligkøbets faser.

Forandringer på vej:

Hos Nem-Ejendomsmægler.dk er man opmærksom på de mange forandringerne på boligmarkedet og ved, hvordan man som køber, skal manøvrer sig igennem boligmarkedet, får at det bedste ud af bolighandlen. I denne forbindelse har rigtig mange kædemæglere og banker bl.a. udarbejdet et helt nyt boligsite, som hjælper køberen til en bedre bolighandlen. Nem-Ejendomsmægler skitserer her nogle af de mange forandringerne og fald grupper og peger på, hvorfor køberrådgivning er nødvendig og ofte også hjælper køberne til at spare rigtig mange penge. Digital tinglysning blev i løbet af 2009 indført. Digital tinglysning blev indført i Danmark, og når det sker, må det forventes, at sælgers rådgiver ofte vil komme til at stå for tinglysningen af skødet og frigivelsen af købesummen. Dette kan vi se i dag virker rigtig godt. Denne opgave har købers advokat som oftest varetaget tidligere, men det er der igennem grund til i dag og det er derfor vigtigt, at køber får sin egen køberrådgiver til at holde øje med hele bolighandlen, at tinglysningen foretages korrekt, og at købesummen først frigives, når alle betingelser er opfyldt i bolighandlen.

Ny situation nyt rådgivningsbehov

Udviklingen på boligmarkedet og andelsbolig markedet har medført, at udbuddet af boliger i dag er mindre end efterspørgslen ikke mindst her i de store byer. I København kan der let være mellem 10 til 20 interesseret par til en enkel andelsbolig. Det betyder, at sælgerne har mulighed for at få formuleret meget sælger venlige vilkår, når købsaftalen skal forhandles, og samtidig kan det give store muligheder for at forhandle en for høj pris prisen på boligen eller andre urimelige vilkår ind i købsaftalen. Her er det vigtigt at få rådgivning af sin dygtige køberrådgiver med stor indsigt i prisudviklingen i fx København og erfaring med at gennemføre sådanne forhandlinger. Derfor er det ofte bedst at bruge en ejendomsmægler som også arbejder som købermægler, da sådan en købermægler kender alle handlens fasætter fra begge sider af bordet. Situationen på boligmarkedet gør det endvidere vanskeligt for køberne at forhandle prisen på boligen maksimalt ned på boligen. I den forbindelse har boligkøber også behov for rådgivning. Hvis sælger overvejer at leje deres bolig ud, kan en rådgiver også hjælpe til med hvad det kan få af betyder, hvis lejeperioden rækker ind i tiden efter overtagelsesdagen. Og som følge af de stigende boligpriser ses det ofte, at sælgers gæld er alt større end ejendommens værdi. Derfor er det ofte en god mulighed for afslag, hvis man ved hvordan man skal forhandle prisen ned. Et sådan salg kræves der ikke at sælgers kreditorers accept, og købers rådgiver skal ikke hjælpe med at sikre, at der er styr på dette forhold, ligesom købers rådgiver eventuelt kan gå i dialog med de eksisterende panthavere.

Uvildig rådgivning

I det hele taget er det vigtigt som boligkøber at være opmærksom på, at der er mange forskellig interesser i en bolighandel og den eneste måde, køber således kan få uvildig rådgivning i forbindelse med en bolighandel, er ved at rådføre sig med en dygtigt køberrådgiver. Dette gælder også i forbindelse med rådgivning om finansierings mulighederne, Banker, Realkredit, når man køber bolig. Som følge af renteudviklingen kan der fx være store fordele ved at overtage eksisterende lån frem for at optage nye lån. Skal man vælge F1. F3, F5. osv. Herudover er det værd at bemærke, at sælgerne i øjeblikket ikke er mere end sædvanligt ivrige efter at få skrevet købsaftalerne under. Da der forte kan være mange mulig købere. Ofte ender boligsalg i bud runder. Hvilket gør det svært at få en billig bolig. Det gør naturligvis, at man som køber skal se sig ekstra godt for, før man sætter sin dyrebare underskrift på aftalen. Nem-Ejendomsmægler.dk Frederiksberg tilbyder Køberrådgivning, hvor vi hjælper til med at få prisen ned.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *