Lån penge efter dit behov.

10 år efter finanskrisen

Går vi blot 10 år tilbage i tiden, sagde årstallet 2008 og den internationale finanskrisen var på set højeste. Den internationale finanssektor var rystet over hele verden efter, at den store amerikanske bank Lehman Brothers konkursbegæring. Denne konkursbegæring blev startskuddet på den store globale finansielle nedtur og er den største af sin slags i USA’s historie. Men hvordan kan en finansiel krise i USA påvirke det danske lånemarked? Det kan den fordi, at globaliseringen har ført landene tættere sammen. Det globale eksportmarked gik i stå, og de danske forbrugere begyndt at blive “nervøse”.  Nervøsiteten gjorde at de danske forbrugere brugte færre penge, hvilket satte en negativ spiral i gang i det danske samfund. Begynder forbrugerne at bruge færre penge, får virksomhederne mindre omsætning, hvilket kan føre til fyringer. Er man fyringstruet eller har intet job er det svært at få godkendt et lån i banken. Nu siger årstallet 2018, og det har aldrig været lettere for forbrugerne at låne penge.

Lånebranchen ser nye højder

Den danske lånebranchen har været inde i en flot vækst igennem de seneste år, hvilket ikke mindst skyldes en markant stigende efterspørgsel hos de danske forbrugere. Ser man for eksempel på Basisbank fik de i gennemsnittet 2700 nye kunden om måneden i 2017, og havde udlån for 882 millioner kroner. Derudover viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet “Tænk” og “Trygfonden”, at hver fjerde dansker mellem 18 og 30 år optog et forbrugslån i 2017 (definition; Et forbrugslån kan være et lån i banken, et overtræk på kontoen eller ting, der er købt på afbetaling). Som i alle andre branchen hænger udbud og efterspørgsel sammen, hvilket har betydet en markant stigning af låneudbydere i branchen. Stigningen af låneudbydere har medvirket til en stærk konkurrencen præget branche. En af de parameter som låneudbyderne konkurrere på er tiden fra en godkendt ansøgning, til at pengene står på kontoen. Hos nogle få udbydere har forbrugerne faktisk mulighed for, at have pengene på deres konto inden for 15min. efter en godkendt ansøgning. Det er fuldstændig vanvittigt hvis man sammenligner med situationen under finanskrisen, hvor det var svært bare at få et hvilket som helst lån.

Sammenlign lånetilbud før du låner

Står du og overvejer at forbrugslån er det vigtigt, at du sammenligner de forskellige låne muligheder. Alle låneudbydere tilbyder noget forskellige, hvorfor det er vigtigt at gennemsøge markedet så du finder det lån der passer perfekt til dine behov. TjekLån har faktisk gjort arbejdet for dig, og gennemsøgt markedet og fundet de mest attraktive lånemuligheder til dig. Hjemmesiden har over 30 forskellige lånemuligheder, som er sat op i pæn orden for at give dig det bedste overblik. Du har mulighed for at flitrere efter dine behov, så hvis du søger et lån til 10.000 kr. vælger du blot den mulighed – og der vil efterfølgende komme foreslag frem til dig. Ved at benytte TjekLån kan du nemt, hurtigt og sikkert finde det bedste lån til dine behov.

Men er lån en løsning for dig?

Som alle andre lån har forbrugslån også omkostninger tilknyttet. Det er derfor vigtigt at du også undersøger, hvilken omkostninger der er forbundet med det lån du vælger. Ved nogle forbrugslån kan omkostningerne være så høje, at det vil tage flere år før lånet et betalt tilbage. Heldigvis er det en lov for at låneudbyderne skal angive de årlige omkostninger i procent, som også er kaldet “ÅOP”. Denne ÅOP viser hvor stor en procentdel af dit årlige afdrag, der går til renter og gebyrer på lånet. Nu lavere ÅOP nu bedre vil lånet være rent økonomisk. Før du vælger træffer den endelig beslutning er det dog vigtigt, at du overvejer om forbrugslån overhovedet er en løsning for dig. Overordnet set er et forbrugslån en udmærket løsning på finansielle vanskeligheder på kortsigt. Derudover vil et forbrugslån skabe mere luft i budgettet, og give dig økonomiske muligheder for at købe, eller gøre noget du ikke tidligere har haft mulighed for. Det er også muligt at finde et brugslån hvor første måned er rentefri, hvilken vil sige at hvis du står og mangler penge nu og her, og ved at du får løn i næste måned – kan et forbrugslån være en oplagt mulighed.

2 Comments

 1. Generelt vil jeg ikke anbefale folk at optage forbrugslån, men tjek-lån er en ganske fin oversigt.

  24. oktober 2018
  Reply
 2. janpedersen2707 said:

  Normalt er forbrugslån ret dyre i renter, men det er også altid meget svært at finde hvilket et som passer præcis til dig.
  men jeg har ofte brugt http://www.hurtigudbetaling.dk

  12. november 2018
  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *