Lån trods RKI – Faktisk mere positivt end det lyder

Det er nu muligt at få et lån trods RKI på det danske lånemarked. Hvad den første tanke er, når man hører ”RKI” og ”lån” i samme sætning varierer givetvis fra person til person. Bankerne har dog (indtil nu) ikke været i tvivl, en RKI registrering og et lån går ikke hånd i hånd.

Bankerne kreditvurderer låneansøgere ud fra en række kriterier, herunder boligforhold, job, indtægt mv. Og om ansøger er i RKI. Afslaget ved en positiv tilbagemelding skyldes at banken ikke vil låne penge ud til personer, som allerede har gæld, som de ikke har kunne betale tilbage. Og det er jo forståeligt nok.

Der kan dog være mange grunde til at man er endt i RKI og det kan også være mange år siden, eftersom en registrering varer 5 år (medmindre man betaler gælden tilbage). Man kan være blevet ramt af sygdom samtidig med at man fik en stor regning. Eller man kan have mistet sit arbejde lige da man købte en række dyre hvidevarer på afbetaling. Mulighederne er mange og det er ikke muligt at skære alle over samme kam. Bankerne har selvfølgelig ret til det, men pointen er blot at det ikke er nødvendigt at skære alle over samme kam.

Dette er der en ny långiver, som har kigget på og har udviklet et låneprodukt til det danske marked baseret på en ny type kreditvurdering. Herefter er det muligt for alle der er registreret i et af de ”dårlig betaler”-registre, at få bevilliget et lån trods RKI.

Skal man kunne låne penge trods RKI?

Meningerne er mange om det overhovedet skal være en mulighed, at man kan låne penge trods RKI.

I den ideelle verden ville man selvfølgelig skulle afbetale og indfri sin RKI gæld inden man taget et nyt lån. Men hvis vi kigger på det fra den anden side, så kan der være situationer, hvor et lån kan redde en ellers umulig situation. Vaskemaskinen går i stykker eller bilen skal på værksted eller du skal til tandlægen. Hvis du er i RKI kan du ikke tage et lån og ”komme ud af den”. Og hvis du ikke har en opsparing, hvilket man næppe har, da an så ville have afbetalt sin RKI gæld, så er det et stort problem.

Et RKI lån kan redde dagen i sådanne situationer.

Herudover kan RKI registreringen være mange år gammel, ligesom man kan have betalt troligt ned på gælden igennem flere år. Ens økonomi kan faktisk se helt anderledes ud i dag end da man blev registreret.

Alt dette bliver der taget stilling til ved ansøgningen og der sker alt andet lige en kreditvurdering, også selvom det ikke lægger vægt på det samme som en klassisk bank ville.

Lån på kontanthjælp og/eller en lille indkomst

Dette type lån kræver dog ikke at man er registreret i RKI. Man vil også kunne ansøge og få bevilliget et sådan lån på kontanthjælp eller hvis man er arbejdsløs.

Kreditvurderingen kigger på en række ting, som heller ikke har noget at gøre med ens indtægt, men snarere ens villighed til at tilbagebetale det nye lån.

Dette sker bl.a. ved at låntager bliver bedt om at finde en person, som kan stå inde for ens månedlige betalinger. Den tillid der vises her fra en person, som alt andet lige kender ansøger bedre end långiver, vil ofte være tilstrækkeligt til at bevillige lånet.

Det forgår på den måde at såfremt låntager ikke har mulighed for at betale en given månedlig ydelse vil denne person blive bedt om at betale for den måned. Måneden efter betaler låntager selv igen. Det vil sige at det er ikke hele lånet der falder til betaling, ligesom der heller ikke kommer rykkergebyr eller dyrere renter på.

Uanset hvad man synes om denne type RKI lån, så er der ingen tvivl om at der er mange, som vil kunne blive sparet for en masse stressfulde situationer, der ellers var umulige at løse tidligere.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *