Maler man med hjertet eller pengepungen?

Arbejdet som maler kan være hårdt, så man skal kunne lide det. Men det er også spændende at komme ud på mange forskellige maleropgaver. De fleste, der arbejder som maler, er selvstændige og har deres egen virksomhed. Det har Malermester Thomas Mortensen for eksempel. Han er maler med hjertet, hvilket betyder, at han virkelig går op i sit arbejde.

Når man som ung vælger karrierer, er der så meget at vælge mellem. Mange er tiltrukket af muligheden for at bruge deres hænder, for eksempel som maler. Men hvor finder man informationer om det at blive udlært som maler eller få arbejde som malermester? Det kan tage lang tid at undersøge. Men det er det værd at bruge tid på, for dit arbejde kommer du til at bruge meget tid på.

Hvad laver en maler?

Selvom man umiddelbart skulle tro, at arbejdet som maler i egen virksomhed eller som ansat i et større firma er ensformigt, er det langt fra sandheden. Malerarbejde er utroligt varieret, ikke mindst fordi der findes mange forskellige typer maleropgaver. Det kan være opgaver såsom:

  • Udvendig maling af hus
  • Maling af vinduer og døre
  • Maling af køkken
  • Vådrumsmaling
  • Istandsættelse og maling af facade

Og det er blot for at nævne nogle få. Alt efter, hvad du specialiserer dig inden for, kan du komme til at arbejde med mange forskellige områder som maler. Dertil kommer, at man som malersvend kommer ud og møder rigtig mange forskellige mennesker. Kundekontakten er vigtig, både som selvstændig, men også som håndværker ansat i et firma. Det er den gode kundekontakt, der giver de bedste anmeldelser. Selvfølgelig er det også vigtigt, at man leverer et godt stykke arbejde, men faktisk er et smil på læben også noget, man kommer langt med.

Desuden er det vigtigt, at man har teknikken i orden. Ellers ville folk jo bare selv male deres vægge. Du skal vide, hvilken type maling, der er den rette at bruge til de forskellige overflader. Det er også en god idé at have forstand på, hvilket underlag, der passer til det look, kunden ønsker. Skal der for eksempel opsættes tapet eller filt først? Er det kun væggen, eller også træværket, der skal males? En bred viden om farver og farvesammensætninger er også et punkt, hvorpå du kan skille dig ud som maler.

Når du skal istandsætte en bolig

De fleste, der går i gang med at istandsætte deres bolig eller lejlighed, vil gerne have den malet. Det kan være et større eller mindre projekt. At male en enkelt væg kan tage et par timer, at male et helt hus på flere etager op til en uge. Når facaderne skal males, er det endvidere et større projekt, fordi opsættelse af stilladser kan være nødvendigt. Det er nemlig yderst vigtigt at overholde alle regler for sikre arbejdsforhold. Og desuden er også nemmere at nå steder meget højt oppe med det rette udstyr, såsom stiger og stilladser.

Danskerne istandsætter typisk boligen over foråret og sommeren, når der er større chance for, at vejret er godt. Derfor kan du som maler regne med at få mange forespørgsler på dette tidspunkt. Du kan også tjene lidt ekstra penge ved at klargøre flyttelejligheder – det er der jo heldigvis brug for hele året rundt.

Som nævnt er en god dialog med dine kunder alfa og omega. Det er for mange kunder vigtigt, at de føler sig hørt. At deres boligdrømme og foreslag tages alvorligt af den maler, der skal tage sig af deres hjem. Vær derfor åben for forskellige stilarter og udtryk, også selvom du ikke selv ville vælge lige netop den farve eller sammensætning af farver.

Find inspiration til at blive maler

Leder du efter inspiration, for eksempel til din kommende hjemmeside? Eller til projekter, man kan lave som maler? Så besøg hjemmesiden for Malermester Thomas Mortensen. Han har mange års erfaring, og derfor giver han et godt billede af arbejdet som maler i Køge på Sjælland. Du kan også læse flere relevante artikler om emnet her på siden.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *