Det er nemt at finde, udvælge og købe strikkegarn på nettet

Det er hyggeligt at strikke og der findes i dag et kæmpe udvalg af strikkegarn og tilbehør, og salg af strikkegarn og tilbehør på internettet er kommet rigtigt godt i gang.

Der er i disse år mange webshops i denne kategori. Jeg synes det er rigtigt rart at man nu kan sidde hjemme i varmen med en kop varm the og surfe nettet tyndt for at finde de varer man finder interessante. Der er dog et par ting jeg synes man bør være opmærksom på når man køber sit strikkegarn og tilbehør i en webshop.

Der findes rigtig mange forskelligartede garnprodukter. Der er et enormt udbud af strikkegarn og listen over tilbehør er meget lang, strikkepinde – både rundpinde og strømpepinde (alle i forskellige tykkelser og længder), hæklenåle, masketællere, knapper osv. Og så er der naturligvis alle de fantastiske strikkeopskrifter som bare gør det muligt på nem vis altid at søge inspiration til det næste strikkeprojekt. Der er rigtig mange dygtige designere og jeg synes at strikkeopskrifterne er fantastiske og der findes opskrifter på det meste lige fra jakker, trøjer, bluser, sweatere, huer og hansker – både til børn, mænd og kvinder.

Alle disse lækre ting sælges i stort omfang på internettet i mange forskellige webshops landet over. Når jeg kigger på en webshop der sælger garn og tilbehør, lægger jeg hurtigt mærke til om opdelingen af shoppens produkter er intuitiv og nem at finde rundt i. Opdelingen af produkter skal være hurtig at overskue og det skal være nemt at finde rundt mellem de forskellige varer – typer, farver, størrelser etc.

Meget garn består alene af én fibertype f.eks. garn af 100 % uld eller 100 % bomuld. Derudover findes der rigtig mange forskellige typer blandingsgarner. Disse indeholder forskellige fibertyper – når man vælger at blande forskellige fibertyper er det ofte for at opnå et godt resultat ved et garn, netop ved at tilføre de bedste egenskaber fra de enkelte fibertyper – én fibertype har eksempelvis en unik egenskab ift. blødhed, mens en anden tilfører garnet slidstyrke. Nogle er fugtabsorberende mens andre virker kropstempererende og andre sørger for at garnets look får et bestemt udseende.

Når jeg kigger på garn og strikketilbehør i en webshop synes jeg det er vigtigt at farven på garnet er så tæt den faktiske farve når den vises på skærmen. Der er selvfølgelig forskel på de skærme som vi som brugerne anvender, men der kan gøres en del når billedet af garnet tages, for at farven fremstår korrekt. Se f.eks. billeder af garn på emooto.dk. Endvidere er det rart med en relevant kort beskrivelse af produktet på webshoppen – en oplysende beskrivelse af garntypen, hvad det er for en type garn, vaskeanvisning osv.

I mange webshops er der stort udvalg af strikkeopskrifter. Det er nemt at søge inspiration, her kommer internettet virkelig én til gavn – stort udvalg udarbejdet af dygtige strikkedesignere gør det nemt at finde input. Igen er det altid dejligt når en webshop har været grundig med opdeling af strikke opskrifter så man hurtigt danner sig det nødvendige overblik over hvor de forskellige strikkeopskrifter til mænd, kvinder eller børn befinder sig på shoppen. Og så holder jeg af at der i strikkeopskrifterne står mål for de forskellige størrelser og hvilket garn skal anvende samt hvor mange garn nøgler der skal bruges. Personligt ønsker jeg tit at en trøje eller andet, fra en strikkeopskrift strikkes i andre farver end de der er anvendt i opskriften.

Jeg synes det er dejligt nemt med de webshops der har været grundige med oprettelse af interne links der gør det muligt at gå direkte videre til eksempelvis en oversigt over alle garn farver på den relevante garntype ift. en strikkeopskrift.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *