Nu er det snart tid til julehygge

Puha. Sommeren er officielt overstået og vi bevæger os nu tættere og tættere på december måned, som vi alle selvfølgelig ser frem til med stor glæde hvert år.

Julemåneden er helt fantastisk. Vi bliver konstant mindet om, hvilken dejlig tid vi er i, en tid der for alvor burde gå med noget familie hygge. Det er også det julen i bund og grund handler om, især hvis du ikke er religiøs. Det handler om at være der for hinanden. At nyde hinandens selskab og glæde hinanden, hvilket kulminere med gaverne juleaften.

Julen er ikke en lige glædelig periode for alle mennesker. Der er rigtig mange der stresser over alle de forventninger de har til dem selv, men faktum er, at hvis du som forældre bare gider bruge noget tid med dit/dine børn, så gør det ikke noget om alt ikke lever op til dine egne forventninger. Dine børn har bare brug for, at du gider bruge noget tid med dem.

Det er netop, hvad dette indlæg skal handle om i dag. Jeg giver dig simpelthen 3 gode råd til, hvad i kan lave af aktiviteter, der understøtter julestemningen.

Læg et julepuslespil

Puslespil er kanon hyggelige at lægge, det er sundt og det samler altid familien. Derfor er mit første råd, at du går ud og investerer i et julepuslespil. De fås fra 100 brikker og op til 3-4.000 brikker. Alt efter hvor store dine børn er og, hvor mange du har af dem skal du selvfølgelig tilpasse størrelsen af puslespillet herefter. Det er så dumt, at sidde fire personer om et puslespil med 100 brikker. 🙂

Køb et puslespil der er så tilpas stort, at det i hvert fald vil tage jer 2-3 dage at samle. Her snakker vi i størrelsesorden +1000 brikker.

Aftal med familien at i mødes omkring puslespillet om aftenen når mørket er faldet lidt på. Tænd godt med lys, sluk tv’et, lav lidt varm kakao og hyg jer med puslespillet.

Julebag

Julebag er jo den helt store julehobby. Vi elsker alle at spise brunkager, pebernødder, honningkager, havregrynskugler med videre. Hvad vigtigere er, at dine børn ELSKER at bage. Brug en lørdag eller søndag med dine børn, hvor i står i køkkenet dagen lang og laver alverdens lækre julebagerier.

Der findes et ton af opskrifter ude på nettet, så det eneste du mangler er at købe ind og her vil de fleste børn også elske at deltage. Husk især at købe lidt forskelligt frugtfarve og en masse flormelis, så i kan lave glasur i alverdens farver. Det er sjovt og dine børn kan få lov til at udfordre deres kreative evner.

Med andre ord, så vil de elsker dig for at bage med dem en hel dag.

Juletræsfældning og pakkeleg

En jul uden juletræ er intet værd og de fleste af os danskere har da også en juletræ i stuen. Når du skal ud og hente juletræet, så gør det til et event med dine børn. Tag hele familien med, og kør ud på landet til et sted, hvor i kan købe et fint juletræ. Gå nu på jagt efter det juletræ i drømmer om og lad gerne børnene være med til at vælge.

Når i har fundet juletræ, så kør køb lidt ekstra gran med til jeres juledekoration. Kør også gerne en tur forbi en skov på vej hjem, hvor i kan finde lidt mos, grankogler eller andet flot pynt til juledekorationerne.

Når i nu kommer hjem, så lav lidt varm kakao, begyndt at lave nogle juledekorationer og sæt lidt julemusik på. Når dekorationerne er færdige, hvorfor så ikke fuldende dagen med en omgang pakkeleg? Læg alle pakkerne på midten af bordet. Lad en terning gå rundt fra person til person. Når du slår en sekser må du tage en pakke fra midten af bordet. Når alle pakkerne er fjernet fra midten af bordet, sætter i et stopur på mellem 5-25 min. Nu må i stjæle fra hinanden, hver gang i slår en sekser. Når klokken ringer må du beholde de gaver du har.

Det er altid super populært og underholdende.

Hav en god jul!

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *