Nyt tørklæde? – Valg af stof og tips til styling

Du søger efter dit nye tørklæde på nettet, da du stod ubeslutsom i tøjbutikken, og ikke vidste hvilken type tørklæde du skulle have. Det kan være fordi du ikke helt vidste om det var det rette stof, den rigtige pris eller farven der klædte dig. Derfor sidder du stadig og funderer over hvad for et tørklæde du skal købe, men i denne guide vil du kunne finde nogle råd til valg af stoffet til tørklæder. Samtidig også nogle tips til forskellige styling typer. For vi ved jo alle sammen – hvert fald de fleste – at tørklædet er med at sætte sin helt egen finesse på sit outift, og afspejler sin egen personlig.

Valg af stoffet til tørklæder

Ja, det mest betydningsfulde er formentlig valget af stoffet. Du vil formentlig ikke vælge at købe et tungt uldtørklæde, hvis du skal bruge det til den kommende charterrejse, så ville du – forhåbentlig – vælge et i silke eller en anden type stof, der er lidt lettere til de varme temperaturer.

Men herunder kan du få et hurtigt overblik over de mest anvendte stoftyper du kan vælge at købe dit tørklæde i:

Uld:

Det kan godt være at jeg lige brugte et uldtørklæde til at beskrive et tørklæde, der ikke ville være ideelt til charterrejsen, men det er faktisk ikke rigtigt. Man kan godt anvende et uldtørklæde hele året rundt, men man skal tage uldens lethed i betragtning, eftersom uld kan være rimelig tungt og holde én dejlig varm om vinteren, kan det også få én til at overophede over sommeren. Så hvis du skal have et tørklæde i uld til sommeren, så sørg for at vælge et lettere uldtørklæde.

Silke:

Et tørklæde i silke kan være et rigtig godt valg, hvis du ønsker at få dit outfit til at være ”spot-on”. Det er et utroligt fornemt og eksklusivt tørklæde, som du kan finde det i et utal af mønstre. Det fine stof gør det også muligt at bruge tørklædet om håndleddet, som sjal eller om håret, hvilket man slet ikke ville kunne gøre med eksempelvis et uldtørklæde. Den universalitet som dette stof besidder, giver dig uendelig af muligheder, så hvis du er på udkig efter et tørklæde til fin beklædning og fester, vil du aldrig kunne gå helt galt i byen med et silketørklæde.

Pashmina:

Du har måske allerede hørt om cashmere/kashmir før, men det er faktisk det samme som pashmina. Cashmere og pashmina, er nemlig to forskellige betegnelser for én og samme ting. Det er et utroligt lækkert, blødt tørklæde, der passer hele året rundt. Her anvendes den allerfineste uld, ja du gættede det nok, cashmere ulden samt silke til fremstillingen af tørklædet. Fibrene er uhyre korte, der giver én en behagelig følelse, når du bærer tørklædet.

Og hvis du ikke ved, hvor du vil kunne finde én der udbyder alle disse tørklædetyper, vil du med fordel kunne gå ind til https://www.pashminawear.dk/.

Tips til styling af dit tørklæde

Der er utrolig mange måder, hvorpå man kan style sit tørklæde, så det passer til anledningen, og her er nogle eksempler på hvordan.

Det rektangulære tørklæde:

Der er mange muligheder med dette tørklæde, og disse er blot nogle af dem. Man kan eksempelvis lægge det på midten, tage det rundt om halsen og lade enderne trænge igennem det hul. Ellers kan man lade det hænge løst uden den store styling, binde det som et almindeligt halstørklæde eller anvende det som et sjal.

Firkantet tørklæde:

Hvis tørklædet er stort, bør man folde det til en trekant og herefter snor det om halsen, således spidsen af trekanten placeres præcis midt på brystet. På den måde ses stort set hele det flotte mønster, der er på tørklædet.

Et klassisk look, hvis tørklædet derimod er småt, er at rulle tørklædet til en pølse, hvorefter det bindes fint – lige under hagen. Det er et utroligt feminint look, så dette er bestemt ikke til mændene – medmindre man gerne vil udstråle sin feminine side.

Ved et trekantet tørklæde kan du nemt og enkelt skabe et look ved blot at lade spidsen af trekanten ramme midt på brystet. Mere skal der virkelig ikke til.

Derudover er der en række guides til hvordan du ellers kan style dit tørklæde, så du netop får det look som du efterstræber. Så hvis du ikke fik det ønskede styling tip her, vil jeg anbefale at du foretage et par søgninger på youtube eksempelvis, hvor du kan se hvordan det skal gøres.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *