Opnå faldsikring på legepladsen med gummifliser

Et sted mange børn elsker at opholde sig er på legepladser. Her har de muligheden for at lege og have det sjovt, samtidigt med at få masser af motion og danne erfaringer. Men legepladser kan også i visse tilfælde være farlige, hvis ikke der er taget de nødvendige sikkerhedshensyn under opførslen af legepladsen. En af de måder rigtig mange børn let kan komme til skade på når de leger på legepladsen, er ved at falde ned fra diverse konstruktioner. Af den grund er det meget vigtigt at have det rette underlag på legepladsen, så man bedst muligt kan undgå at børnene falder ned og slår sig eller pådrager sig skader. I de seneste par år er der kommet strengere og strengere krav til sikkerheden på legepladserne, og der er således også lavet et regelsæt for hvilke former for underlag der er godkendte til hvilke formål på legepladserne. Der findes en hel del forskellige underlag man kan bruge til legepladser, og hver af dem har både fordele og ulemper. En af de nye spillere på banen inden for underlag til brug på blandt andet legepladser er de såkaldte gummifliser.

https://www.youtube.com/channel/UCsdZYMzjocUXZSb6vz85Y2Q/about

Gummifliser er meget stødabsorberende

Som nævnt findes der et bredt udvalg af forskellige underlag der kan bruges på legepladser. Den vigtigste kvalitet et sådant underlag skal besidde er naturligvis at det skal være stødabsorberende. Et stødabsorberende underlag formindsker eventuelle skader børnene kan få ved at falde på underlaget. Børn leger ofte meget vildt, og det sker desværre ikke sjældent at et barn dratter ned fra et legetårn og slår sig. Her er det som sagt vigtigt at det underlag barnet lander på kan tage imod og bremse barnets fald. Her kan man for eksempel bruge barkflis, sten eller sand, eller man kan benytte sig af det forholdsvis nye materiale kaldet gummifliser. Gummifliser har rigtig mange fordele i forhold til mange af de andre underlagstyper. For det første er gummifliser meget stødabsorberende. Hvor underlag som for eksempel træflis kun er godkendt til en maksimal faldhøjde på 3 meter, er gummifliser godkendt som underlag ved en faldhøjde på op til 4 meter. Faldhøjde er her et udtryk for langt barnet falder. Hvis et legetårn er højere end 3 meter er det således ikke tilladt at underlaget består af eksempelvis træflis, da dette ikke er stødabsorberende nok. Derimod er det tilladt at benytte gummifliser som underlag så længe faldhøjden ikke overstiger 4 meter.

https://www.behance.net/karenmikkelsen

Hvilke andre fordele har gummifliser?

En anden stor fordel ved gummifliser er at de findes i et utal af forskellige farver. Dette gør det muligt at matche ens gummifliser med det generelle farvetema for legepladsen, hvilket er unikt for netop gummifliser. Træ- og barkflis samt sten og sand fås alle kun i meget begrænsede farvetemaer, og de to førstnævnte har endda den ekstra ulempe at de hurtigt falmer og mister deres naturlige farve. Gummifliser har desuden den fordel at de er solidt placeret i jorden. Det betyder at man slipper for at have sten, barkflis eller lignende flydende rundt i området uden for legepladsen.

https://ask.fm/giftify1695

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *