Proteinpulver guide og test

Proteinpulver kan være en jungle, og det kan være utrolig svært at vide hvad der er godt og hvad der er skidt. For ved man ikke særlig meget om protienpulver, og skal købe noget, så er det rigtig svært at beslute sig. Der er nemlig utrolig mange forskellige producenter, brands, webshop, forhandlere osv. Så ofte bruger man måske det ens venner bruger, eller det du har set andre bruge i centeret. Det er utrolig nemt at blive påvirket til hvad man skal købe, og vil du gerne købe noget hvor indholdet er i top, kvaliteten er god og smagen er fantastisk, så kan du eventuel tage et kig på vores proteinpulver guide og test. Vi har nemlig indkluderet parametre som smag, pris, indhold, udvalg og meget mere.

Er proteinpulver godt?

Det er er altid relativt, men proteinpulver er jo selvfølgelig godt hvis du har et ønske om at tage på i vægt, vil tabe dig eller ikke spiser nok proteiner gennem kosten. Proteinpulver er jo egentlig bare en utrolig nem kilde til proteiner, og dermed er der også kalorier. Det er derfor rigtig mange tager det efter træning, da det indeholder essentielle aminosyrer til opbygning af dine muskler efter en hård træning.

Udover det kan det bruges som en måltidserstatning, man skal blot blande det med vand, mælk eller anden form for væske. Det er nemt, hurtigt og smager ofte rigtig godt. Det er dog oplagt at tage nogle nødder, eller et stykke frugt til din proteinshake. Årsagen til det er en god ide, er fordi så får du lidt kulhydrater og fedt til, og ikke blot protein i et mellemmåltid, og vigtigst af alt, så mætter det mere.

Hvornår skal proteinpulver tages?

Der er mange forskellige tidspunkter at tage det på, det kommer ofte an på hvorfor man tager det. Måder man kan tage det på det er før, under eller efter træning. Man kan også bruge det som måltidsertatning, og i sine opskrifter hvis man ønsker flere proteiner. Det er dog ikke alle opskrifter det er lækkert at tilføje proteinpulver til, men der hvor det giver mening kan man for at få flere proteiner

Vil man tage det før træning fordi man gerne vil have et hurtigt mellemmåltid inden træning, så er det en mulighed. I forhold til hvis man øsnker det under træning, vil man for det meste bruge BCAA, fremfor proteinpulver. Der er også muligt at tage efter træning, som er den mest anvendte. De fleste der styrketræner, kender til protienpulver, og langt de fleste tager en proteinshake efter træning.

Hvor mange proteinpulver gram skal man tage?

Dette kommer igen meget an på hvorfor, og hvornår man vælger at tage proteinpulver. Normalt anbefaler man 30-60 gram proteinpulver, og det kommer an på ens behov, mål og ønske. Vil man tage på, er det oplagt at tage flere gram end hvis man vil tabe sig. Uanset hvad så tage de fleste en proteinshake efter træning, og her vil det være oplagt at tage mellem 30-60 gram.

Tages det efter træning kan man også tage kulhydrater i form af pulver, og blande med sin proteinpulver. Ellers er det også en mulighed at bruge weight gainer, som allerede indeholder kulhydratet og proteiner, som en mix. Men ofte er proteinpulver, og et stykke frugt den mest anvendte løsning

Dog behøver man ikke altid at tage proteinpulver, og skal man alligevel hjem efter træning, så kan man sagtens spise fast føde. Her kunne det være noget kylling og en god omgang ris eller pasta. Så får man både kulhydrater og proteiner i et måltid, og det vil altid mætte mere end en proteinshake. Der er dog mange holdninger og måder at bruge proteinpulver på, men ovenstående giver lidt indsigt i hvordan det kan bruges. Udover det, så det ofte en god ide at høre sine kammerater der træner, hvad de tager.

 

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *