Renovering af huset – sådan skal det gribes an

Hvis du har hus, kender du sikkert alt til at man altid kan finde på nogle forbedringer der kan foretages. Men hvad koster det egentlig at renovere huset? Det, og hvordan du skal gribe det an, vil jeg komme nærmere ind på i denne artikel.

Du renoverer, fordi du vil have, at dit hus skal se smukkere ud og føles mere behageligt. Start med at lave en plan over hvad du vil have lavet, hvilken rækkefølge og hvad de forskellige ting ca koster. På den måde er det nemmere at danne sig et overblik over hvordan og hvorledes. Hvis du hyrer en arkitekt, planlægger han / hun det hele for dig, men hvis du vil spare penge, er det første skridt at tage ansvaret over projektet, på egen hånd

Hvad skal prioriteres først

Som tidligere nævnt er effektiv planlægning nøglen til effektiv renovering. Hvis du renoverer selv, er du nødt til at fokusere på både det større billede og de mindre ting. Gør op med dig selv om du vil lave noget selv, eller om du vil have et firma til at stå for hele processen. Nogle ting er nemmere at lave selv, såsom malerarbejde, gartnerarbejde, rengøring og bortkørsel af affald. Hvorimod andre ting, såsom renovering af badeværelse eller opmuring af garage, skal man nok overlade til professionelle, hvis man ikke er den store handyman.

Det findes flere sider på nettet hvor de nemt kan danne dig et overblik hvad de forskellige renoveringer koster, f.eks Maylo eller Moow. Så kan du hurtigt danne dig et overblik over hvad det ca koster. Hvis det stemmer overens med dine forventninger, kan du tage kontakt til en fagmand. Udover det kan du hurtigt kan se om de tager overpriser for deres service.

Budgettering

Når du skal have lavet en renovering af huset skal du gøre op med dig selv hvor mange penge du vil smide efter renoveringen. Lav et budget og prioriter de billigste, men vigtigere ting først. Hvis du skal have lavet en større renovering kan man snakke med banken omkring et lån til renoveringen. Da huset er et aktiv, og huset vil stige i ejendomsværdi efterfølgende, vil banken typisk kunne se en ide i at låne dig penge til renoveringen, vel og mærke hvis du er i arbejde, og har en fornuftig økonomi. Der er penge at spare ved at få et firma til at stå for den samlede entreprise. Få lavet så meget som muligt ad gangen, da de vil kunne give dig en bedre pris, fremfor hvis de skal derud af flere omgange og lave forskellige entrepriser.

Hvad koster det at renovere

Prisen på renovering af huset kommer an på hvad du skal have lavet, hvor mange kvadratmeter, og med hvilke materialer. Et nyt køkken koster ca 80 – 180.000 kr afhængig af hvordan du vil have det lavet. Ved et køkken er det typisk hårde hvidevarer, der trækker prisen op. Ved et ekstra badeværelse, starter prisen på 150.000 – 200.000 kr. Mangler du nogle ekstra kvadratmeter til boligen, og vil have lavet en 1. sal eller en tilbygning skal du regne med en pris på 15.000 – 18.000 kr pr m2. En totalrenovering af huset med nye gulve, lofter , vægge, malerarbejde koster typisk 6.000 – 9.000 kr. pr. m2. Skal du have bygget en ny garage skal du regne med 120.000 – 250.000 kr.

Vælg et firma med gode anbefalinger

Der er flere måder at finde et godt firma på. Enten kan du spørge i din omgangskreds, om de kender en de kan anbefale. Eller du kan få ind på sider, såsom Facebook, Trustpilot eller anmeld håndværker, for at et tjekke om der er andre der har gode erfaringer med at benytte det firma, som du overvejer at bruge hjemme hos dig.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *