Sådan bliver du mere positiv

Selvom vi danskere er blevet kåret til verdens lykkeligste folk flere gange, så har jeg min tvivl. Når jeg går ned gennem gaden er det de færreste der ser glade ud. De løber og skubber sig forbi hinanden og virker meget stresset. Når jeg kører en tur, oplever jeg gang på gang, hvordan folk foretager ulovlige handlinger for, at komme lidt før hjem. Jeg ser bilister der hidser sig op, når forankørende kører 80 km/t i stedet for de 100 km/t som mange desværre ynder at køre på landevejene. Når jeg er til familie/vennesammenkomster, går den igen og igen ud på, at sidde og brokke sig over et eller andet og ikke mindst fortælle lidt sladder om hinanden….

Er vi virkelig verdens lykkeligste folk? Jeg tvivler stærkt… og med tanke på, at 1 ud af 5 på et eller andet tidspunkt oplever at gå ned med stress virker det til, at videnskaben giver mig ret.

Dermed ikke sagt, at vi ikke kan prøve at ændre vores liv så vi får en mere positiv og afslappende hverdag. Det vil ikke kun gøre vores hverdag dejligere og give os et større overskud, men det vil også påvirke vores omgivelser til forhåbentlig at være mere positive. Især vores børn vil have godt af dette, da det de lærer i barndommen vil påvirke dem langt op i deres voksne liv.

Derfor får du i dag 3 gode råd til, hvordan du bliver mere positiv og glad.

1 – Lær at sige “Nej tak”, “Jeg er ikke interesseret”.

Vi går alle rigtig meget op i, hvad andre tænker og ikke mindst siger om os. Om vi vil indse det eller ej, så lader vi os styre rigtig meget af denne frygt og den medvirker i den grad til dit dårlige humør og dit stress.

Hvor mange gange har du ikke deltaget i et arrangement, som du ikke havde lyst til at deltage i? Du kender nok ikke det eksakte tal, men det er helt sikkert sket rigtig mange gange. Er det skidt, at deltage i noget man ikke vil? JA – I den grad!

Når du deltager i et arrangement du ikke gider at deltage i, nedprioriterer du dine egne beslutninger og følelser. Du siger til dig selv, at du er mindre værd end arrangementet og det ved vi jo godt begge to er noget pis at fyre af.

Hvis du for alvor vil opleve en afstressende og positiv hverdag, så skal du lærer at sige “nej tak” til ALT det du ikke føler for at deltage i. Hvis du ikke vil med til naboens datters kærestes hunds fødselsdag, så sig dog “nej tak”.

Det er svært at sige nej tak, især fordi du sikkert er bange for, hvad de dog vil tænke om dig. Men det at sige nej tak til ting du ikke gider/magter er super vigtigt og det alene vil gøre rigtig meget for din dag. Prioriter dig selv som det første, for først når du har det godt med dig selv, har du overskud til at være der for dine kære.

2 – Giv dig tid til at tænke

Hvor ofte sidder du alene og kigger dine tanker igennem? Det sker nok ikke for ofte. I en kaotisk hverdag, er du hele tiden forstyrret af arbejde, børn, partner, tv eller et eller andet du føler du er nødt til at gøre. Du tager dig ALDRIG tid til, bare at sidde og slappe af i hovedet.

Sluk for tv’et, tænd nogle stearinlys, dæmp lyset og sid nu bare og nyd dine tanker. Det er først når du virkelig formår at lytte til dine tanker, at du finder ud af, hvad der faktisk betyder mest for dig.

Har du mod på det, kan det anbefales at gå til noget meditation eller mindfulness. Her lærer du også at slappe af og komme i kontakt med dine tanker. Det er så super vigtigt og de færreste gør det. Jeg har personligt brugt meditationsguruen Henning Daverne til at komme i gang med mindfulness, og det har givet mig så meget. Der findes et væld af mindfulness/meditations hold i de større byer og sikkert også i en by nær dig. Har du mod på det, så tilmeld dig et hold og kom i gang i dag. Du kan også købe en af de mange bøger om emnet, hvor du kan lære det mest grundlæggende. Jeg kan igen anbefale Hennings bøger, da de virkelig formår at forklare dig det mest grundlæggende på en super nem og forståelig måde.

Selvom mindfulness og meditation ikke er noget for dig, så gør dig selv den tjeneste at bruge lidt tid på dig selv hver dag.

Hvad dette emne angår, så jeg også et spændende interview i går, hvor en person spurgte en psykolog, hvorfor han fik de bedste idéer når han var i bad? Psykologen svarede: “Hvornår er du ellers helt alene og uforstyrret?”

Brug noget tid på at slappe fuldstændigt af og nyd dine tanker. En café er IKKE det rigtige valg. Læg dig bare hen på sofaen eller i badekarret og nyd tankerne.

3 – Køb et magnetarmbånd

Den havde du nok ikke set komme… og nu skal jeg nok lade være med at prakke dig et magnetarmbånd på. Jeg er slet ikke interesseret i at sælge dig et smykke. Nej, pointen er en helt anden. Jeg læste engang om et eksperiment, som jeg fik lyst til at teste af. Det gik ud på, at hver gang du tænkte en negativ tanke eller på en eller anden måde hidser dig op, så skulle du tage armbåndet af din arm og sætte det over på den modsatte arm.

Et hvilket som helst armbånd vil gå an, men et magnetarmbånd er noget nemmere at åbne og lukke, hvorfor jeg vil anbefale sådan et. Jeg fik et chok af større dimensioner, da jeg pludselig lagde mærke til, hvor mange negative tanker jeg faktisk tænkte. Jeg kunne i løbet af en kort køretur til byen, skifte armbånd +10 gange!

Når du bliver opmærksom på din negative tankegang, er det også nemmere at vende den til noget positivt. En alkoholiker kan heller ikke gøre noget ved hans misbrug, før han selv indser hans misbrug. Ved at bruge et armbånd, som du skifter ved hver negative tanke, vil du opdage dit “misbrug/negativt tankemønster”.

Held og lykke 🙂

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *