Sådan hjælper du dit barn med at komme til at gå

Er dit barn tæt på at nå den alder, hvor han eller hun skal til at lære at gå? Hvis ja, så har du rigtig god grund til at læse med her. I denne artikel kan du nemlig læse om nogle gode tips og tricks, der vil gøre det lettere for dit barn at lære at gå.

De tips og tricks du finder herunder er meget forskellige. Det vil sige, at det nødvendigvis ikke er dem alle, der har en ligeså god effekt på dit barn. Derfor anbefales det at prøve sig lidt frem for at finde ud af, hvad dit barn har størst succes med. Dog er sansegyngen et trick, der typisk giver barnet en meget stor hjælp i kampen om at komme til at gå.

En sansegynge vil styrke dit barns evne til at koordinere bevægelser

Som sagt så er sansegyngen en super god hjælp for dit barn i forbindelse med at gå. Det skyldes især, at gyngen får barnet til at træne sine koordineringsevner uden at tænke yderligere over det. Når barnet opholder sig på sansegyngen, vil han eller hun helt automatisk bruge sin finmotorik til at bevæge sig rundt, da gyngen er meget bevægelig.

Det vil sige, at finmotorikken bliver styrket i sådan en grad, at det faktisk bliver lettere for barnet at gå efterfølgende. Det er bl.a. derfor, at denne sansegynge er så populær at købe til de mindre børn, der endnu ikke helt har lært at gå endnu.

Tag dit barn i hænderne og hjælp ham eller hende lidt på vej

Det kan være ganske god træning for barnet, hvis du tager fat i hænderne og forsøger at tage et par skridt frem. Når barnet får lidt støtte, så kan han eller hun faktisk meget mere end du lige skulle tro.

Når du efterhånden har lært dit barn at gå lidt frem og tilbage, mens du holder fast i hænderne, så kan du med fordel prøve at løsne grebet lidt for at se, hvor meget dit barn kan selv. Når først dit barn er kommet op på to ben, så skal der ikke særlig meget til før han eller hun rent faktisk kan bevæge sig rundt på egen hånd.

Mange børn har stor succes med ”gå-vogne”

Rigtig mange børn har lært at gå ved hjælp af gåvogne. Gåvogne er uhyre effektive til at lære barnet, hvordan han eller hun skal holde sig oprejst. I dag findes der rigtig mange forskellige typer og former for gåvogne. Derfor bliver det ikke just noget problem for dig at finde en vogn, der passer godt i højden og som samtidig kører ganske fint.

Ekstra tip

Det kan anbefales at træne på græs eller et andet blødere underlag i starten, så dit barn ikke slår sig særlig hårdt, hvis han eller hun for eksempel vælter forover med gåvognen. På græsset gør det ikke spor ondt at vælte ned på rumpen, imens man træner til at gå.

Hav tålmodighed

Du skal passe på, at du ikke bliver for ivrig efter at lære dit barn at gå. Tit og ofte handler det i bund og grund om at have lidt tålmodighed som forældre og lade tingene ske i den tid som det nu tager. Det er vigtigt, at du ikke presser barnet for meget, men blot lader ham eller hende udvikle sig i et stabilt tempo.

Alle børn er forskellige. Derfor skal du ikke blive bekymret, hvis din venindes dreng allerede kan gå og dit barn ikke kan selvom de er næsten lige gamle. Hav tålmodighed og nyd de øjeblikke du har og får med dit barn. Det kan ikke understreges for meget: Tålmodighed er en uhyre vigtig egenskab at have som forældre – og sådan vil det være gennem hele barnets liv lige fra spæd til voksen.

Kilder:

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *