Skal din lokale malermester i Brøndby male dit træværk, eller vil du selv?

Har du tit stået og kigget ud på dit plankeværk gennem vinduet i huset i Brøndby og tænkt at det godt kunne bruge en tur af en malermester? Træ skal vedligeholdes fra tid til anden, for ikke at gå til. Træet står ude hele året rundt, og det slider naturligvis på både plankeværk, vinduer eller hegn. Mange laver de klassiske fejl, når de skal male træværk. Vi giver dig 4 typisk fejl du ikke skal lave, når dit træværk skal males.

Husker du at tjekke fugtigheden i dit træværk?

En af de klassiske fejl, mange begår er ikke at tjekke om træet er vådt eller fugtigt. Når foråret kommer og graderne stiger, tænker mange at det er ved at være tid til at give stakittet eller vinduerne en omgang med penslen. Det er yderst vigtigt at tjekke om dit træ er tørt nok, til at det kan males på. Det er svært at se med det blotte øje. Derfor kan det være en god ide at investere i en såkaldt fugtighedsmåler. Dens fornemmeste opgave er at måle fugtigheden i træet. Fugtigheden i træet bør ikke være over 15%

Det er faktisk stort set kun om sommeren du kan være sikker på at træet er tørt nok til at blive malet. Dette er givetvis kun hvis der har været en periode uden regn. Maler du på træ der er for fugtigt, risikerer du at malingen skaller af, og så skal du begynde forfra. Dette koster både tid og penge, enten til en malermester eller ny maling. Det bør derfor sikre dig at træet er tørt nok, inden du begynder arbejdet med malingen.

Hvorfor rengør du ikke træet?

Rengøring er vigtigt, også op dit træværk. Det ses ofte at rengøringen forsømmes. Det er de færreste der maler sit træværk årligt. Ja faktisk er det nok at male det en gang hver 8-10. år. På 10 år kan der nå at komme rigtigt meget snavs på dit planeværk eller på dine vinduer. Det kan komme af forurening, støv eller regnvand. Du må derfor ikke gå i gang med malingen, inden du har vasket træet grundigt. Er du ike gør det selv typen, og vil du i stedet hyre din lokale malermester i Brøndby, så kan du også spare lidt håndøre ved at vaske træet inden arbejdet påbegyndes

Fjerner du ikke alger inden du maler?

Når du giver træet en omgang træbeskyttelse, er det for at sikre træet mod alger og begroninger, der ødelægger træet. Derfor skal du naturligvis også fjerne dette, inden du begynder at male, såfremt der er alger på træet. Alger ødelægger træet, og de skal derfor fjernes, både inden du skal male til træværk, eller så snart du opdager dem.

Oliebaserede produkter vs. akrylbaserede produkter – hvilke er bedst?

Det kan være svært at sige hvilken der er bedst. Det afhænger også at dit træs tilstand. Har du et nedslidt planeværk, kan oliebaseret træbeskyttelse være det bedste valg. Det er nemlig godt til hurtigt at trænge ned i træet, og giver dit træ en fornuftig beskyttelse.

Akrylbaseret træbeskyttelse eller maling kan faktisk være ligeså godt, hvis ikke bedre, end den mere traditionelle oliebaserede træbeskyttelse. Akryl er en hård type af plastik, og plastik er meget svært for naturen at nedbryde. Dette oplever vi desværre i mange tilfælde når det kommer til forurening. Plastik kan dog være rigtigt godt til dit træværk.

Et træværk der er malet med akryl, bevarer ofte glansen og farven i længere tid. Dit plankeværk kan derved komme til at fremstå nymalet i længere tid, end hvis du vælger den mere traditionelle løsning. Bruger du akrylmaling, skal du dog bruge trægrunder inden, da akryl ikke fylder træet porre op, som oliebaseret træbeskyttelse gør det. Det er derfor ofte et spørgsmål om smag og behag hvilken type træbeskyttelse du skal vælge, men du bør overveje begge muligheder. Får du arbejdet udført af din lokale malermester i Brøndby, så aftalt da med ham hvilke type træbeskyttelse du vil have påført træværket.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *