Spar mange penge på energi isolering af boligen

Har du behov for at få energi isoleret din bolig men er du ikke helt tryg ved at isolere selv. Eller har du ikke tid til overs eller for den sags skyld kompetencerne. Så kan din lokale isolatør assistere dig i valg af isoleringstype, så du får mest muligt for pengene. Når du har fundet en effektiv isoleringsekspert nær dig, er du sikret kvalitet i forhold til udførsel. En isoleringsekspert er netop faguddannet i at rådgive i isolering og hvad som eksakt passer til dit hjem. Muligvis var det nogle helt andre farver, du selv havde ønsket, men lige præcis derfor kan det være en god idé på den lange bane.

Udvendig efterisolering

Ofte vil udvendig efterisolering være den fugtteknisk mest holdbare løsning. Den inderste væg bliver mere varm og får derfor bedre fugtforhold. Kuldebroer ud for gennembrydninger mindskes, hvorved også sandsynligheden for dannelse af pletter på indersiden mindskes væsentligt. En ny udvendig klimaskærm medfører således forbedring af både fugttekniske og energitekniske forhold, og med omhyggelig projektering kan der endvidere monteres konkrete vandafledende detaljer.

Ydre isolering i fx Midtjylland er især økonomisk relevant, såfremt den eksisterende yderbeklædning står over for renovering, f.eks. i form af vandskuring eller udskiftning af en nedbrudt ydermurbeklædning. Af energimæssige grunde bør vinduer placeres frem mod murens ydre plan, så de kommer til at være i samme punkt i relation til den ydre mur som tidligere. Set fra energimæssige vinkler bør vinduesglasset være i niveau med centeret af energiisoleringen i muren.

Profilbeklædning eller skærmtegl?

Udvendig efterisolering kan for eks. monteres som en ventileret profilbeklædning eller som skærmtegl, hvor isoleringsemnet monteres mellem stolperne fra den originale mur. Derudover kan der på pudsede overflader anvende industrifremstillede isoleringsplader, som på ydersiden pudses med specialpudsmaterialer, der er diffusionsåbne. Ved udvendig energiisolering af lette facader bruges ventilerede vægbeklædninger.

Alle boliger har revner, sprækker og utætheder. Mange af dem er uønskede, mens andre er nødvendige, for at byggematerialerne kan arbejde. Det vil sige udvide sig og trække sig sammen afhængig af temperatur og fugtighed. Det kan de også, selv om man lukker dem til, blot det sker med den rigtige fugemasse. Førhen tætnede man fuger med kalk- og cementmørtel. Det er også udmærkede materialer til samlinger mellem mursten, gasbeton og andre ubevægelige bygningskonstruktioner. Men bruger man f.eks. kalkmørtel i fuger langs trae, der er et organisk byggemateriale, vil den hurtigt løsne sig og falde ud. Det er problemer, der hører fortiden til. I dag findes der i hundredevis af forskellige fugemasser til enhver form for tætningsopgave. De er nemme at arbejde med, og de giver en tætning, der holder i årevis.

Valg og brug af fugemasse til isolering

Man skelner mellem plastiske, elastiske og stive fugemasser. De plastiske typer anvendes hvor bevægelserne er små, hvorimod de elastiske masser kan holde til større og gentagne bevægelser, f.eks. ved træværk. Fugemasser hærder, når de kommer i kontakt med luften. Derfor forhandles de i lufttætte emballager. De fleste typer leveres i praktiske fugepatroner med tilhørende fugespids. Patronerne kan kun bruges i en fugepistol, der trykker patronens bund opad, så massen presses ud af spidsen. En patron indeholder 0,3 liter fugemasse, hvilket er en passende mængde til mindre arbejder. Til større arbejder fås fugemasse i 0,5 liter poser. Men for at bruge dem skal man have en speciel fugesprøjte. Særlig dyre fugemasser, som kun anvendes i beskedne mængder, fås også på tuber med tilhørende fugespids. Til de stive typer hører skum-fugemasserne, der leveres i trykbeholdere (aerosoldåser) med tilhørende fugerør og håndgreb. Disse masser er beregnet til mindre isoleringsopgaver.

Få 3 gratis tilbud på isolering

På websiden Billig-isolering.dk får du enkelt, gratis og hurtigt kontakt med billige isolatører i fx Århus. Skriv dine krav til din opgave og bliv kontaktet af isoleringsfirmaer med nogle fordelagtige tilbud. Det er ganske gratis og du får 3 isoleringstilbud, du frit kan vælge mellem. Hvis du ikke vil anvende de kontakter der bliver skabt, er du ikke forpligtet til det. Med det rette isoleringstilbud kan du spare næsten 30 procent i forhold til standardprisen. Udfyld onlineskemaet på mindre end 7 minutter og beskriv, hvad det er du ønsker at få malet. Jo mere detaljeret du forklarer opgaven, jo mere præcise tilbud vil du sandsynligvis få. Efterfølgende kan du let vælge præcis det isoleringsfirma eller den isolatør, som kan leve op til dine ønsker til design og ikke mindst pris.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *