Stofgarn bliver solgt i kilovis

Har du blot lidt interesse for strik og garn, så vil du højst sandsynligt have stødt på stofgarn – eller også kendt som tekstilgarn flere gange i dit liv. Det er nemlig en særdeles populær garntype, som flere og flere danskere efterspørger. Men hvorfor er denne garntype så populær, og hvad kan man i realiteten lave med garnet? Det er nogle af de spørgsmål, som jeg vil forsøge at svare på i denne guide. Således har du nemmere ved at vurdere, hvorvidt det er en garntype efter din smag.

Hvad er stofgarn?

Langt de fleste strikke- og hækleentusiaster kender til de basale garnkvaliteter såsom bomuldsgarn, silkegarn og uldgarn. Der er dog langt fra lige så mange, som kender til stofgarn, der skiller sig en anelse ud fra mængden. Der er naturligvis tale om garn, der er fremstillet af stof, hvilket også fremgår af navnet. Det er f.eks. meget almindeligt at bruge t-shirt stof, da det fungerer rigtigt godt til garn. De anvendte materialer til stofgarn stammer fra overskudsprodukter i tekstilbranchen. Dermed kan du skåne miljøet ved at vælge denne garntype, der er fremstillet på en bæredygtig måde. Den eneste udfordring ved stofgarn er, at man ikke kan være sikker på, at farverne er identiske.

Hvilke muligheder har jeg med stofgarn?

Du har rigtigt mange muligheder, hvis du vælger at arbejde med stofgarn. Det er som udgangspunkt egnet til både strikning og hækling, hvor du kan prøve kræfter med utallige kreationer. Hvis du savner inspiration, så kan du naturligvis finde opskrifter på nettet. I dag findes der utallige hjemmesider, hvor du helt gratis og uforpligtende kan downloade en masse spændende opskrifter. Har du din egen idé om, hvordan din kreation skal være, så vil en opskrift måske ikke være nødvendigt.

Selvom der generelt er mange muligheder med stofgarn, så er der selvfølgelig også visse begrænsninger. Hvilke muligheder du har afhænger i høj grad af, hvilken garnkvalitet du vælger. Garnet er særligt egnet til interiør, hvor du f.eks. kan strikke eller hækle et tæppe, taske eller puf. Det vil dermed være interessant for dig, som har interesse i at springe ud i et større strikke- eller hækleprojekt. Der er dog også mulighed for at strikke eller hækle mindre kreationer med stofgarn.

Garnet er relativt tykt, hvilket gør det nemt at arbejde med, og det gør det egnet til mange projekter. Skal du bruge garnet, vil det derfor være nødvendigt, at du får fat i nogle store strikkepinde eller hæklenåle. Bruger du traditionel stofgarn, så anbefales du pindstørrelse 8-12mm.

Disse garnkvaliteter kan du vælge mellem

Er du interesseret i at arbejde med stofgarn, så kan du vælge mellem en lang række garnkvaliteter. I den forbindelse er der selvfølgelig nogle garnkvaliteter, der er mere kendte og populære end andre. Disse bliver du præsenteret for nedenfor:

Hoooked Zpagetti: Zpagetti garn fra Hoooked er en af de mest populære garnkvaliteter inden for stofgarn. Der er tale om en garnkvalitet, der er fremstillet af 90 % genanvendeligt bomuld, mens de resterende 10 % består af øvrige materialer. Garnet købes i kæmpe garnnøgler á 800-1200 gram, hvor løbelængden er 120 meter. Søger du på nettet, kan du se, hvordan andre har haft held med at strikke og hækle bl.a. tasker, kurve og puffer. Hoooked Zpagetti købes i XXL garnnøgler til overkommelige priser.

Hoooked Ribbon XL: Ribbon XL fra Hoooked er ligeledes en garnkvalitet, som du kan overveje at bruge til dine projekter. Garnet minder rigtigt meget om Hoooked Zpagetti, men der er dog en anelse forskel. Hoooked Ribbon XL er nemlig fremstillet af 80 % genanvendeligt bomuld og 20 %  øvrige materialer.

Det er altså ikke helt uden grund, at der er så mange mennesker, som vælger at arbejde med stofgarn i det daglige. Garntypen kan købes i de fysiske butikker og på nettet. Er du fortsat i tvivl om, hvorvidt det er en garntype efter din smag, kan du læse om, hvad andre skriver om deres erfaringer på nettet.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *