Transportbure til hundene i bilen

Når hunde skal med i bilen, er der mange måder at gøre det på. Nogle lader dem sidde på bag- eller forsæde. Andre sætter en sele på, men det mest sikre er og bliver et transportbur. Hvis man ser på nogle professionelle crash tests, bliver det helt tydeligt, at buret er det sikreste. Ikke kun for hunden, men i højere grad for de mennesker, som er med i bilen. Det er ekstremt farligt at blive ramt af en hund, som presses igennem bilen ved kollisioner eller opbremsninger. Rammer den eksempelvis en nakkestøtte, vil denne smadres og hunden fortsætter videre frem i bilen.

På den daglige køretur er der tilsyneladende mange, som tager det meget afslappet. Men når uheldet er ude (og man ved som bekendt ikke, hvornår dét sker), så kan det få fatale konsekvenser. Det gode ved burene er, at du har styr på hunden. Den render ikke rundt i bilen og forstyrrer føreren, som nogle gange kan blive meget distraheret af hunden, hvilket kan blive farligt. Det er også nemmere at placere en vandskål på et fornuftigt sted, hvor den ikke vælter. Desuden er det mere sikkert, når du skal have hunden ud af bilen. Forestil dig, at du står ved en landevej, og hunden skal ud for at gå. Med transportburet er du faktisk så godt 100 % sikret. For hvis din hund er meget ulydig, ja, så kan du sætte snoren på, før den overhovedet kommer ud af buret. Det kan med andre ord næsten ikke gå galt på denne måde.

Hvis du har mere end én hund i bilen, er burene også en fordel. Du kan adskille dem, så de ikke kommer i konflikt under køreturen. Men én af de mest behagelige fordele må nok siges at være det faktum, at bilen kan holdes næsten 100 % ren. Lige meget hvor beskidt hunden bliver, er det bare at sætte den i buret med et tæppe under. Tæppet kan man hænge til tørre i garagen, når man kommer hjem. Ikke noget med dårlige lugte, som er pinlige, når man fx har kolleger med i bilen. Det er bare nemmere.

Find den rigtige størrelse

Hvis du ikke kan finde en fysisk butik med et stort udvalg, så er det faktisk bedre at købe online. Det er der flere grunde til. For det første er der et langt bredere udvalg, hvilket gør, at du får den helt rigtige størrelse og kvalitet. Noget andet er, at du ved køb af denne produkttype ofte kan få gratis levering (dette afhænger typisk af, hvor meget du skal af med for buret). Så køb at transportbure online er klart at anbefale (http://www.hundetips.dk/index.php/hundeartikler-paa-nettet/266-transportbure-til-hunde). Ved online køb har du som bekendt også gode vilkår, hvis du vil sende produktet tilbage igen.

Det med den rigtige størrelse er vigtigt. Nogle kan have en tendens til at tænke “det skal bare være rigtig stort, så den har plads”. Men erfarne hundeejere kan fortælle, at hunden ofte er mere rolig i buret, når det passer til dens størrelse. Den skal kunne lægge sig ned, og den skal kunne sidde opret, uden at støde hovedet op i den øverste del. Men så behøver det heller ikke være større. Husk også at købe et godt hundetæppe. Jeg anbefaler at købe 4-5 stykker, så man lettere kan have et par rene klar

Tilvænning

Du vænner nemt din hund til at sidde i transportbur. Selvfølgeligt kan det være vanskeligt, og i nogle tilfælde ligefrem umuligt, hvis din hund er kommer op i årene og aldrig har siddet i bur. Men for de fleste er det blot et spørgsmål om at køre et par korte ture efterfulgt af lange gåture. På denne måde forbinder den turen i bilen med noget positivt, og det er sådan set bare det, der skal til. Mine egne hunde har lært at køre i bilen efter 10-12 ture, så fatter de, at der ikke er noget farligt ved det, og at det resulterer i gode oplevelser.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *