Vi anbefaler: Peer-to-peer lån, derfor skal du tage et!

De seneste par år er crowdfunding inden for alverdens brancher blevet utroligt populært, det gælder både når det kommer til funding af f.eks. virksomheder, men også når det kommer til private lån. Det bliver mere og mere populært at man ligesom går uden om de offentlige instanser og selv står for tingene uden store globale virksomheder eller staten vil have en del i det.

Der kan være rigtig mange fordele ved at benytte sig af crowdfunding. Både hvis du er den som vælger at skyde penge i de forskellige projekter, eller hvis du er den som låner via crowdfunding.

Flere udbydere på lånet

Der er typisk lang større chance for at få et peer-to-peer lån end der er ved, at låne penge i banken. Det skyldes at banken skal låne dig hele beløbet og de skal derfor være endnu sikre i deres sag end en der f.eks. kun skal låne dig 1/10 del af lånet.

Måden peer-to-peer lån fungere på er at du opretter en “sag”, hvor du skal låne et xx.xxx beløb. Du skriver lidt om dig, og hvorfor du skal låne pengene og hvad de skal bruges på. Nu kan forskellige menneske går ind og bidrage til lånet. Det kan f.eks. være at du gerne vil låne 5.000 kroner til en ny skole computer som studerende.

Du har måske ikke muligheden for at låne pengene til det i banken, men det har du som et peer to peer lån.

Man spreder risikoen ud ved at det er mange mennesker der kan bidrage. F.eks. kan det blive delt ud på 50 mennesker der så hver skal betale 250 kroner for, at bidrage til dit lån. Der findes flere forskellige platforme på nettet som sørger for at holde styr på hvem der låner penge af hvem osv. Samt, at man får sit afkast tilbage.

Når du har modtaget lånet og er klar til at betale tilbage igen, så indbetaler du bare pengene til en hjemmeside som så sørger for at de bliver delt ud til de mange forskellige udbydere der har stillet penge til rådighed for dig.

Har du penge i overskud? Få bedre afkast end i banken!

Hvis du har nogle penge stående på en opsparing, som du alligevel ikke skal bruge. Så kan dette være en utrolig god investering for dig. I banken får du sjældent nogle renter på dine penge, men her kan du med en meget lav risiko sprede dine penge udover flere projekter. Disse projekter vil så hver måned give et afkast når du tilbage betaler deres lån. Du vil derfor kunne tjene penge på at låne penge ud som privat person.

Det er noget som ellers kun har været forbeholdt virksomheder før i tiden, men det er altså nu gjort meget mere overskuelig som privatperson at kaste sig ud i dette. Risikoen afspejler typisk også hvor stor afkastet er, så vi anbefaler du sætter dig ind i de forskellige ting du smider penge i. Det er dog typisk lettere at sætte sig ind i iforhold til diverse aktier og hvad der allerede findes af investeringsprodukter på markedet. Selvom der lige for tiden popper rigtig mange investeringsprodukter op, så er dette klart et af de produkter vi anbefaler mest.

Opsummering: Gode muligheder både for långiver og låntager

Alt i alt kan vi konkludere, at denne form for lån kun er kommet or at blive. Der er rigtig mange muligheder i dette, og der er mange muligheder for at private kan tjene penge på at låne deres penge ud samt at folk der låner penge kan få nogle billigere lån. Så det er altså en situation, som for langt de fleste mennesker kan anbefales til at få mere ud af deres penge eller til at få et billigere lån.

Kilde: Ofertas.dk

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *