Vil du have et nyt oliefyr, men mangler finansieringen?

Et oliefyr kan med tiden godt blive meget dyrt i drift. Derfor er det vigtigt at man også husker at skifte ens oliefyr ud engang imellem.

I Danmark vedtog vi i 2006 en aftale sammen med en række andre lande om, at vi skulle begynde at spare på vores energiforbrug. (Du har måske hørt om dem som 2020 målene)

For at kunne komme op og klare vores 2020 mål, har staten gået ind og gjort det muligt for dig, at kunne få tilskud til forskellige projekter, hvor du vil kunne spare energi – heriblandt muligheder for tilskud til et nyt oliefyr.
Tilskuddet hører inde under Oliebranchens Energisparepulje, som er en instans der indberetter det energi du sparer til energistyrelsen. Det er dog ikke dem som udbetaler dit tilskud, men derimod din leverandør af energi.

Oliebranchens Energisparepulje blev sat til verden for at sikre, at hele den danske oliebranche skal levere en besparelse, der er på 0,5 PJ pr. år. Organisationen samarbejder ligeledes med Energistyrelsen og ministeren for klima og energi.
Inden vi for alvor starter på artiklen skal det ligeledes nævnes, at det ikke er muligt at anskaffe sig et andet oliefyr fra 2016, hvis du er i et område hvor du i stedet kan gøre brug af fjernvarme eller naturgas.

Alt efter hvornår dit oliefyr er fra kan tilskuddet variere

Har du et gammelt oliefyr, der er fra 1977 eller før, vil du kunne modtage op til 6500.- danske kroner (skattefrit).

Har du et oliefyr der løber fra 1978 og frem til i dag, vil du kunne modtage 3500.- danske kroner i energitilskud.

Vær dog opmærksom på, at de ovennævnte satser kun varer til 31. december 2014.
Derfra vil der komme nye satse,r som skal få flere til at skifte deres oliefyr ud.

Man skal dog ikke se på det sådan, at du kun sparer det beløb der er nævnt ovenover, da du med et nyt oliefyr fra 2014 også vil kunne komme til at spare mange penge på den olie som du ellers ville have brugt på det gamle oliefyr.
Ja, ifølge beregner fra Oliebranchens Energisparepulje, vil du kunne komme til at spare op til 30% af den olie som du bruger nu, ved at skifte dit oliefyr ud. Hvis vi skal komme med et eksempel i rene tal, siger vi at vi bruger 3 liter olie om dagen – et nyt oliefyr vil kunne give os 5600.- mere at gøre godt for om året.

Du kan også få et tilskud til det årlige serviceeftersyn

Udover at få tilskud så du kan få udskiftet dit gamle oliefyr, tilbyder Oliebranchens Energisparepulje også et lille – måske nærmere symbolsk – tilskud til dit årlige serviceeftersyn af dit oliefyr. Dette er dog kun hvis du vælger at skifte dit oliefyr ud med et nyt og mere energisparende.

Mange tænker at et serviceeftersyn ikke er så meget værd – det har Oliebranchen Energisparepulje dog igen været ude og undersøge. Ja, faktisk viste det sig, at der kunne komme en besparelse på 625 kWh, hvis der havde været et serviceeftersyn.

Hvis du gerne vil have et energitilskud fra Oliebranchens Energisparepulje skal du kontakte Energitilskudsportalen EnergiKøb.dk. Herefter vil de kunne hjælpe dig igennem de mest basale ting, samtidig med at de også vil kunne acceptere eller afvise dit tiltage (Hvis det nu ikke er tilskudsberettiget).

Hvis du ikke kan få tilskud kan det oftest skyldes at du bor i et område hvor der kan være kollektiv varmeforsyning. Dette er, som vi også nævnte i starten af artiklen, naturgas og fjernvarme.

En af de store grunde til dette tiltag er, at man bliver nød til at spare på miljøet ved at gøre brug af vedvarende energikilder, frem for energikilder der måske kan blive udtømt i nærmeste fremtid.

Se hvor meget du kan spare ved at skifte dit oliefyr ud

Du har mulighed for, ved at gå ind på hjemmesiden www.alleosmedoliefyr.dk/#beregner.dk at se hvor meget du vil komme til at spare pr. år.
Beløbet kan hurtigt vokse sig stort og i takt med at oliepriserne stiger, ja, så skal du ikke forvente at tallet falder.

For nogle familier med et oliefyr kan det ligefrem være en nødvendighed at skifte oliefyret ud, hvis man da ikke vil gå hen til andre former for energikilder, der er f.eks. også mulighed for energitilskud til varmepunper, nyt gasfyr, solfanger og i øvrigt mange andre energibesparende foranstaltninger som isolering og LED belysning.

Den samlede energibespaerlse vil udover den samlede sparede energi og så få boligen til at stige i værdi, da energimærket bliver bedre. Læs eventuelt mere om energimærkningen her.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *