5 tips til istandsættelse af lejlighed ved fraflyttelse

Hvis du har fået en ny lejlighed at bo i, så er du sikkert også i tvivl om hvor meget den nye skal istandsættes inden du kan flytte fra den og ikke miste dit depositum.

I denne artikel viser vi dig hvilke områder i boligen du skal være mest opmærksom på og hvordan du billigst muligt kan sætte den i stand. Det skal dog siges at reglerne variere meget fra boligforening til boligforening, så denne artikel er kun generelt dækkende.

1. Læs din kontrakt ordenligt igennem

Da du flyttede ind fik du også en kontrakt, i den kontrakt vil det tydeligt fremgå hvordan lejligheden skal fremstå til syn når du en dag vil flytte ud igen. Det er vigtigt at du læser den ordenligt igennem og på boligforenings hjemmeside vil der helt sikkert stå endnu mere du skal være opmærksom på.

2. Mal væggene med den korrekte maling

I nogle lejemål kræves det at væggene males med den helt korrekte maling. Det kan være at malingen skal have den helt rette glans og farve, alt andet vil ganske enkelt ikke blive accepteret.

Andre steder skal der blot males med hvid kvalitetsmaling. Det kan være maling fra Dyrup eller Flügger.

3. Fiks gulvene

Gulvene er et af de steder der bliver slået allerhårdest ned, hvis du kan se at lakering på dit gulv ikke er helt i top så vil det betyde at gulvene skal fin slibes og lakeres på ny.

Det er ikke noget du selv kan gøre, her skal du have fat i en fagmand så arbejdet kan udføres håndværksmæssigt korrekt. Vi anbefaler dig at gå ind på Basisgulv.dk og indhente tilbud på gulvafslibning. Her får du op til tre konkrette tilbud fra håndværkere nær dig, det er både gratis og ganske uforpligtende.

4. Fjern rawplugs

Har du haft billeder eller andet på væggene som er sat op med skruer og rawplugs, så skal de også ud af væggene inden du flytter ud. Hullerne skal spartles til og males over når det er tørt så man ikke kan fornemme spartlen igennem.

5. Vedligeholdelse af bordplade

Hvis man bruger sit køkken meget så er det helt naturligt at der vil komme slidtage på bordplade og hvidevarer. Bordpladen skal vedligeholdes med de olier som er anbefalet.

I nogle boligforeninger vil du kunne hente disse olier på viceværtens kontor, hvor du andre steder selv skal ud og købe disse ting. Så derfor anbefaler vi dig igen at læse lat ordenligt igennem så du har mulighed for at spare mest muligt på istandsættelsen.

6. Rengøring af hvidevarer

Noget af det sidste du skal have helt styr på er rengøringen. Der vil blive kigget ekstra efter i ovnen, køleskabet, fryseren og alle skabe. Sørg for at alt er så rent som det overhovedet kan blive.

Er du ikke en mester i rengøring, så kan det anbefales at få en lokal rengøringsdame ud, på nogle timer vil han eller hun kunne ordne køkken og badeværelse så det er umuligt at finde så meget som et fnug støv.

7. Afkalkning af fliser mm.

På badeværelset skal alle fliser og sanitet være afkalket og godt rengjort. Igen kan det være en rigtig god ide at få en rengøringsdame ud hvis du ikke selv er den store mester i at få tingene spejlblanke.

8. Dokumenter alt

Det er set rigtig mange gange at der ikke er overensstemmelse med hvad der er rigtig rengjort og om væggene var malet da du flyttede ud. Derfor gør du dig rigtig klogt i at tage en masse billeder af lejligheden inden du låser den af og afleverer nøglerne.

Hvis de så kommer og stiller spørgsmålstegn ved lejligheden, så kan du altid dokumentere at alt var som det skulle være inden du flyttede ud. Vi håber disse tips vil hjælpe dig, tak fordi du læste med.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *