BMI Udregner

BMI Udregner, body mass index – Få styr på alt om BMI her.

BMI body mass index.

En BMI Udregner er en beregner som beregner forholdet mellem din vægt og din højde. Resultatet kan fortolkes ift. at vurdere om du er overvægtig, undervægtig eller normalvægtig. BMI står for body mass index. BMI tallet fortæller dog ikke særlig meget, hvis du har ualmindelig meget muskelmasse, som fx bodybuildere eller har en anormal kropsbygning. Af den årsag bruger man ikke BMI når man skal måle på atleter og bodybuildere. BMI er brugt over det hele og den beregnes ved følgende formel:

BMI Udregner - tab dig 30 kg ved tankens kraft bogen. BMI

Du kan inde på BMI Udregner se og forstå dit BMI tal. Men en tommelfingerregel er at hvis du er under 18,5 er du undervægtig og hvis du er mellem 18,5 til 25 er du normalvægtig og hvis du er op til 30, så er du i farezonen for at være overvægtig og alt over 30 betegnes som overvægtig.

Historien bag BMI Udregner

BMI Udregner blev oprindeligt til fordi at sundhedsfaglige folk havde brug for en enkel og simpel måde at måle sundhedsrisikoen blandt den amerikanske befolkning. Man ved nemlig at overvægt har en stor korrelation mellem sundhedsrisiko og en masse forskellige sygdomme. I år omkring 1985 blev BMI hyppigt anvendt af NIH altså det amerikanske national institutes of health. Den blev standardaliseret af dem i 1998. BMIen blev udviklet på baggrund af en undersøgelse på mere end 7.000 forskellige mænd fra fem forskellige lande. Denne undersøgelser undersøgte deres fedme, kropsbygning og fedtprocent. Man siger derfor også at BMI fortæller noget om fedtprocenten hos den pågældende person.

BMI tallet har nogle præmisser. Eksempelvis kan den ikke anvendes på børn eller ældre, fordi deres kropsbygning ikke er på niveau med den gennemsnitlige person. BMI tallet går jo ud fra en vis kropsbygning, det er derfor den heller ikke er applicerbar på bodybuildere, da deres muskelmasse er stor og der er ikke taget højde for det i beregningen.

BMI som indikation for fysisk sygdom.

Hvis ens BMI tal stiger eller falder markant, så kan det være et udtryk for fysiske sygdomme som fx sygdom i mave-tarme systemet, særlig kraft eller andet. Man kan derfor med fordel holde øje med sit BMI tal, man skal dog altid tage resultatet med et gran salt, da den ikke er universel og ikke altid fungerer efter hensigten. Opsøg altid en læge, hvis du er i tvivl eller hvis du ikke forstår tallets betydning, da de altid ville kunne vejlede dig på bedste vis.

BMI som indikation på fedme

BMI tallet bliver også ofte brugt i forbindelse med vægttab. Man kan nemlig bruge BMI som indikation på ens fremgang i et vægttabsforløb.

Hvis du skal beregne dit BMI tal, så kan du bruge denne BMI Udregner:

Gå ind og skriv en kommentar også, så kan vi alle se og følge med. Skriv også gerne dine tanker omkring BMI og dens fordele samt ulemper.

Denne artikel er skrevet af

Emir Degirmenci.

Emir Degirmenci har tabt sig over 30kg og på baggrund af dette skrevet bogen tab dig 30 kg på 3 måneder. I bogen fortæller han om sine tanker og planer under vægttabsforløbet. Han fortæller bl.a. om hvordan du omlægger din livsstil så du også kan få succes med vægttab og vedvarende væggtab. Han gør bl.a. op med populære myter omkring det at tabe sig, og omkring det at tabe sig hurtigt. Her er et lille uddrag fra Kapitel 2: Fyrre fed og færdig: ”Listen er lang, men fælles for alle beslutninger om at bryde med en negativ vane eller livsstil er, at selve beslutningen blot tager et par sekunder at træffe. Det er lige netop dér, i de sekunder, at forandringen sker: man ændrer sin overbevisning. Og med den nye overbevisning følger nye handlinger, som understøtter ens nye tanker. Imis con tatiam prorum egerium silii foraet? De- crio et vis et immor 20 21 Se, det er jo simpelt.”

  • Fra bogen: “Tab dig 30 kg på 3 måneder”

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *