Køb af catering – Hvad skal du overveje?

Skal du have mad ud af huset eller catering til f.eks. sommerfesten eller julefrokosten, kan det godt være en udfordring at finde rundt i hvilke leverandører er gode og kan levere det de skriver. Det kan oveniogså være en stor beslutning rent økonomisk.

Derfor er her samlet tips og tricks til at hjælpe dig godt på vej, samt links til nyttige hjemmesider, hvor du kan søge råd og vejledning.

Det vigtigt du i første omgang gør det klart hvilken type mad du mener går godt til jeres selskab eller begivenhed. Desuden er det vigtigt at gøre op hvilket budget der ca. er til rådighed. Det giver et godt udgangspunkt, når i henvender jer til leverandører.

Til at finde frem til leverandører i jeres lokalområde, vil jeg anbefale at give siden Madonkel.dk et besøg, da der her er samlet lokale oversigter, som sparer dig for meget af arbejdet og giver dig et nemt overblik.

Undersøg lokalt

Når du har gjort dig nogle tanker omkring hvilken mad der passer godt til jeres selskab samt budget, så er det tid til at tage fat i leverandører, der umiddelbart kan levere det i leder efter. Det anbefales du minimum finder 3, som du enten sender en mail til med jeres ønsker, eller giver et kald.

Personligt synes jeg altid det bedst at give et kald, da du gennem en samtale kan få anbefalinger fra leverandøren selv. Det kan være de kører aktuelle kampagner eller måske har et bedre bud på hvad passer til jeres selskab.

De lokale leverandører af mad ud af huset har har ofte mere at byde på end man tror og skal du f.eks. have catering København. Har de lokale slagtere rigtig gode muligheder for pølsebord som går godt til snack og forret eller helstegt pattegris er noget slagtere i de fleste tilfælde også kan tilbyde, som altid er en sikker vinder til have festen. Det kan være i leder efter et koldt bord og her er erfaringen at lokale fiskehandlere kan tilbyde skaldyrs fade og andet godt.

Har i derimod brug for anretninger som passer til de fleste, så er en buffet en sikker vinder, men portionsanretninger som tapas går også godt, hvis maden skal være let.

Undersøger du lokalt, frem for at bestille hos de store udbydere, kan du i mange tilfælde opleve et langt højere serviceniveau, samt udsøgt mad, til en pris der ikke behøver at være væsentlig dyrere end du havde forestillet dig.

Køb og leveringen af catering

Du finder hos Wecater.dk catering samlet ét sted, hjemmesiden er et besøg værd, i forhold til at se om der ikke er en leverandør her, der skulle passe til jeres behov.

Når du har fundet frem til præcis den leverandør du mener kan leve op til jeres krav og forventninger. Så kommer detaljerne du skal være opmærksom på med hensyn til køb og levering. Normalt overføres beløbet for det du har bestilt først tæt på leveringen, hvis ikke efter det bekræftet leveret.

Når det kommer til levering, så er det meget normalt de fleste leverandører at mad ud af huset enten bringer til din hjemadresse eller selvfølgelig har du også muligheden for at afhente selv.

Hvis du får maden bragt, gøres det i de fleste tilfælde mod en mindre leveringsomkostning, der normalt ligger i omegnen af 200-500 kr. der stiger jo længere væk maden skal leveres. Maden kommer i termokasser og serveret på fade eller tallerkner. Det normalt dette enten skal tilbageleveres kort tid efter eller leverandøren selv kommer og henter ved lejlighed.

Med de ovennævnte overvejelser taget i betragtning, håber jeg du blevet klogere på bestilling af catering og du næste gang har nogen ting taget til overvejelse, så du får hvad du har brug for og fremfor alt, en god oplevelse.