Pluk selv jordbær med børnene og få en dag i familiens tegn

Hvem kan sige nej til en håndfuld friske, modne pluk selv jordbær på en varm sommerdag? Jordbær er efterhånden et slags nationalbær i Danmark. En tur ud på en gård for selv at plukke jordbær, kan være den perfekte måde at tilbringe tid med din familie. Mange danskere, børn såvel som voksne, har en forkærlighed for dette lille røde bær, og nyder det gerne med en portion mælk eller fløde på

Hvis du heller ikke ved hvad du skal lave med børnene i sommerferie, kan du tage dem med ud for at plukke jordbær. Dette kan både give børnene og børnenes smagsløg en oplevelse.

Pluk selv dine jordbær i Nordsjælland

En tur ud på en jordbærplantage, kan være en både sjov og anderledes dag for dig og familien. I hele sommerperioden, er der mulighed for at plukke jeres egne jordbær i både Nordsjælland, og resten af landet. En dag på en gård, hvor i får lov at plukke og smage på jeres egne jordbær, kan være en stor oplevelse for både jer og jeres smagsløg. I kan også få se alle de herlige ting et jordbær kan bruges til.

Hvilke jordbær findes der?

De fleste jordbær ligner hinanden, men der findes faktisk en række forskellige sorter. Hvis du og familien har overvejet en tur ud for at plukke jeres egne jordbær, er der flere forskellige sorter i kan støde på.

5 jordbær sorter

Selvom alle sorterne er røde, er de langt fra ens hvad angår smag og form. Derudover skal sorterne heller ikke dyrkes ens, og nogle sorter er eksempelvis mere modstandsdygtige over for blandt andet skimmel end andre.

Dybdahl

Denne sort er velkendt blandt mange danskere, da den er en af de ældste sorter i Danmark. Jordbærret kan kendes ved en lys rød farve, men størrelsen kan betegnes som mellemstor. Denne type bær skal gerne plukkes i de første to måneder af sommeren, og de rådner relativt hurtigt efter plukning. De bør derfor spises kort efter plukning.

Korona

Et ikke særligt danskklingende navn, men ikke desto mindre et meget almindeligt bær i Danmark. Disse er, modsat Dybdahl, knaldrøde og en smule større. De er forholdsvis bløde og “smelter” i munden, når de spises. Den holder længere end Dybdahl, og du behøver derfor ikke indtage jordbærret lige efter plukning.

Elsanta

Dette jordbær er kendetegnet ved at modne væsentlig senere på sæsonen i de to ovenstående sorter. Elsanta er ikke en udpræget sort smagsoplevelse, og bærret smager generelt ikke af ret meget. Bærret er dog kendt for at gro i store mængder, hvilket vil sige at høsten ofte er stor. Bærret egner sig bedst til desserter, eksempelvis som pynt da det har en rød, flot farve. Desværre er Elsanta meget modtagelig overfor sygdomme så som skimmel, og det kan være med til at ødelægge jordbærhøsten.

Honeoye

Denne bærsort modnes tidligt, og kan derfor nydes fra begyndelsen af sommeren. Denne type af jordbær er særdeles velegnet til nedfrysning, hvorfor det også det ofte også er et Honeye bær, du kan købe i dit lokale supermarkeds frostafdeling. Bærret er en smule syrligt, og har en hård, fast konsistens.

Skovjordbær eller Fragaria Vesca

Planten er kendetegnet ved ikke at være særligt høj. Planten får i starten af sommeren små hvide blomster, og bærrene har hele sommerperioden en flot rød farve. Planten er pæn at se på, og derfor har mange også den type i deres egen have. Selve jordbærrene er også en smule sure i forhold til andre sorter.

Dette er blot nogle af de mange jordbærsorter der findes i Danmark. Hvis du og dine børn elsker jordbær lige som mange andre danskere, så vil i helt sikkert få en begivenhedsrig dag på gården, ved selv at plukke jordbærrene.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *