Søger du veteranbiler online?

Det er altid spændende at se veteranbilerne “real life”, men hvis du i denne coronatid føler dig mere tryg ved at undgå forsamlinger, er der rigtig gode muligheder online. Veteranbiler eller klassiske biler har for længst indtaget internettet. Du kan finde dem i alle prisklasse og i årgange helt tilbage til begyndelsen af 1900-tallet. Se fx Veteranbilertilsalg.dk

Igen: Det er altid hyggeligt at se dem i virkeligheden, men når du går online, kan du bedre sortere efter pris, årgang, mærke osv. Muligheden for hurtigt at søge og sortere er klart en force ved online handel med biler. Samtidig vil en annonce for en klassisk bil næsten altid indeholde et eller flere billeder, således at du kan få et overordnet indblik i, hvordan bilens stand er. Bevares, den skal selvfølgeligt besigtiges ordentligt, før man køber den. Det er indlysende.

Kontakten til sælger

Kontakten til sælger er normalt helt enkelt. Man bruger enten mobil eller e-mail. Her kan man aftale et møde, hvor køber og sælger kan se hinanden på tænderne. Langt de fleste annoncer er fra privat til privat. Men der findes også annoncer fra bilforhandlere. Nogle af de store danske forhandlere af klassiske biler sætter deres biler ud på online markedspladser såsom den nævnte side eller dba.dk eller Gul og gratis. På den måde kan man let finde det brede udvalg på nettet.

Prutte om prisen?

Nogle sælgere skriver Fast pris eller Pris ikke til forhandling. Dette skal man altid respektere, da det giver dårlig kommunikation og stemning mellem køber og sælger, når man forsøger at ændre dette forhold. Det er i det hele taget vigtigt, at man fra starten lægger ud med høflig og behagelig kommunikation, ligesom det er en fordel at spørge sig selv: Er jeg en seriøs køber, eller blot nysgerrig? Sælger er nemlig nogle gange nødt til at skrive Kun seriøse henvendelser. Det er der naturligvis en grund til.
Men tilbage til det med prisen. Det ligger i megen online handels logik, at man godt kan diskutere prisen (altså lige bortset fra, selvfølgeligt, de tilfælde, hvor sælger frabeder sig forhandlinger). Spørgsmålet er bare, hvor meget man kan forvente. Det er i hvert fald helt almindeligt, at køber får et afslag på 10 %. Dette gælder ikke nødvendigvis, men det synes at være en tendens. Det afhænger altid af, hvad sælger har af muligheder. Hvis du har set, at sælger har haft bilen til salg i lang tid, kan det være en indikation på, at han eller hun er villig til at gå længere ned. Dette er dog ikke nogen sikker regel. Fx har nogle ejere det helt fint med at have bilen stående i længere tid. Det er altså ikke det samme, som når man handler med nyere biler. Her skal de helst sælges, inden der er gået for lang tid, idet de af indlysende grunde taber værdi, som tiden går. Dette er ikke tilfældet for en klassiske bil. I mange tilfælde bliver de faktisk mere værd.

Hvad er afgørende for prisen?

Der er flere faktorer, som spiller ind, når man skal vurdere prisen på en klassisk bil / veteranbil. Det er indlysende, at bilens generelle stand betyder meget. Men du bør også vide, at en bil i rigtig god stand måske kan have tabt masser af værdi, hvis der ikke er brugt originale dele. Det betyder meget for nogle bilkøbere, at man bruger de dele, som blev produceret til netop den bil, som man står med. Ydermere betyder det noget, hvem ejeren er. Når en veteran har været ejet af en kendt person, kan prisen gå meget højere op. Dette ses der mange eksempler på. Bemærk også, at bestemte mærker og modeller kan være så sjældne, at nogle har stor interesse i at købe dem. Når der kun er produceret få eksemplarer af en bestemt model, er den mere værd. Desuden er der den krølle på historien, at biler nogle gange lige pludselig bliver mere værd, fordi de har været vist i film. Tænk bare på Aston Martin-modellen og James Bond. Det betyder rigtig meget for brand-værdien.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *