Fodboldgolf – lær om spillet og få inspiration

Fodboldgolf er en forholdsvis ny sportsgren i Danmark og selvom det primært er en sport, som de fleste danskere kender som en slags ”oplevelse”, på linje med paintball, gokart og lignende, er det faktisk også en sport, man i dag kan gå til, på linje med almindeligt fodbold, badminton eller skydning.

Her vil jeg gennemgår reglerne for spillet, så du ved lidt mere om hvad det hele handler om, men også forsøge at give inspiration til at gøre spillere endnu sjovere.

Hvad er det?

Fodboldgolf er en ”sammenfletning” af fodbold, almindelig golf og minigolf, som navnet også kraftigt antyder.

Med en bold ved fødderne, gælder det om at få bolden i hul med færrest mulige spark, på 18 forskellige huller.

Dertil kommer, at hvert hul har nogle indbyggede forhindringer, som man kender det fra minigolf.

Så et forholdsvist simpelt spil, der er meget nemt at komme i gang med, specielt hvis man bare skal tage en hyggerunde med vennerne eller familien, til en polterabend eller hvad anledningen nu kan være.

Men når man først er i gang finder man hurtigt ud af, at det måske er simpelt at komme i gang med fodboldgolf, men knapt så simpelt at mestre.

Det kan give både masser af frustration, men også masser af grin og hygge sammen med venner og familie.

Lad dig inspirere lidt mere af golf

I golf findes begreberne ”fourball” og ”foursome”. De to begreber dækker over en måde at spille på, hvor det ikke handler om hver spiller individuelt – såkaldt slagspil, men derimod om to hold med to mand på hvert hold.

Og det kan man snildt tage med over i fodboldgolfen, hvis man vil have noget variation. Fælles for de to spillemåder er, at det ikke gælder om at tælle samlet antal forsøg – men derimod om at vinde hvert enkelt hul, for til sidst at tælle op hvem der har vundet flest huller.

Fourball spilles på den måde, at alle fire spillere, har hver deres bold. Alle spillere spiller banen som var det helt almindeligt fodboldgolf, men når det skal afgøres hvilket hold der har vundet hullet, kigger man på hvilken spiller på hvert hul, der har brugt færrest forsøg.

Foursome er lidt mere holdpræget. I stedet for én bold til hver spiller, er der kun én bold pr. hold. Hver spiller skiftes til at spille bolden frem og det hold der har brugt færrest forsøg, har vundet hullet.

Sæt noget på højkant

Er man et rigtig konkurrencemenneske og er man måske på banen sammen med en gruppe venner, hvor man godt kan lide lidt godmodige drillerier, så er det oplagt at sætte en præmie på højkant.

Det kan enten være en præmie til den samlede vinder, eller til ting som:

  • Bedste skud
  • Vinderen af udvalgte huller
  • Hole-in-ones

Og du kan sikkert selv finde på mere. Jo mere konkurrenceminded man er, jo sjovere bliver det naturligvis med præmier på højkant.

Find ud af mere

Fodboldgolf er som allerede nævnt, stadig primært kendt som en hyggesport.

Men faktisk findes der både Dansk Fodboldgolf Union (DFGU), som er en organisation for ejere af en fodboldgolfbane, samt Dansk Fodboldgolfforening (DFGF) som er fodboldgolfens svar på DBU for klubber og spillere.

DFGF er også med til at afholde både lokale mesterskaber, et DM samt internationale turneringer, så du har faktisk også mulighed for at tage den relativt nye sport, til et højere plan.

Der findes efterhånden en del baner rundt omkring i Danmark, faktisk mere end 50. Nogle af dem er medlem af DFGU, men en stor del er ikke. Her kan du se en komplet liste over fodboldgolfbaner i Danmark, både medlemmer af DFGU og dem der ikke er.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *