Fordele og ulemper ved en slow juicer

Vi nærmer os efterhånden sommeren, som er den årstid, hvor der bliver drukket mest friskpresset juice i de danske hjem. Det er ligeledes den årstid, hvor der bliver købt flest saftpressere og slow juicere. Efterspørgslen på slow juicere er steget de seneste år, men for mange danskere kan det fortsat være svært at se hvilke fordele og ulemper, der gør sig gældende for slow juicere.

Fordele ved en slow juicer

  1. Stor udnyttelse af frugter og grøntsager – Den absolut største fordel ved en slow juicer er, at det vil være muligt at udnytte saft fra både frugter og grøntsager i højere grad, end man er vant til fra en almindelig saftpresser. De fleste slow juicere kan udnytte op til 20 % mere juice end en centrifugal juicer. Slow juicerne kan håndtere langt de fleste frugter og grøntsager, ligesom at det er muligt at presse diverse urter, hvedegræs og salat.
  2. Bevarer flere sunde næringsstoffer – En anden fordel ved en slow juicer er, at den er bedre til at bevare det høje indhold af vitaminer, mineraler og enzymer, som der findes i frugt og grønt. Det er muligt, da slow juiceren kører på et lavt antal omdrejninger. De fleste slow juicere på markedet arbejder på 80 omdrejninger i minuttet, mens de nyeste Hurom slow juicere kører med 40 omdrejninger i minuttet. Du kan ligeledes glæde dig over en juice, som ikke bærer præg af skum pga. det lave antal omdrejninger.
  3. Lydsvag – Igen er det en fordel med det lave antal af omdrejninger, da det er med til at holde støjniveauet på et minimum. Benytter man sig af en slow juicer, vil det være muligt at føre en samtale eller høre musik, imens man laver friskpresset juice. I modsætning støjer almindelige saftpressere langt mere på grund af de store motorer og høje antal omdrejninger. Støjniveauet er angivet i dB (decibel), hvilket du bør være opmærksom på, når du skal købe en ny juicer. Det kan være meget forskelligt fra person til person, hvor vigtigt støjniveauet er, men det er ikke desto mindre værd at have med i tankerne.
  4. Bedre mulighed for opbevaring – Når man laver friskpresset juice anbefales det, at man ikke laver en større mængde juice, end man kan nå at drikke indenfor de nærmeste timer. Dog er det muligt at opbevare juicen i op til 48 timer, hvis man har brugt en slow juicer. Iltningen foregår nemlig på en anden måde ved en slow juicer i forhold til en centrifugal juicer. Hermed kan du med fordel holde juicen frisk og lækker i køleskabet i op til 2 døgn.

Ulemper ved en slow juicer

  1. Langsom proces – Vi har allerede konkluderet, at der er rigtig mange fordele ved det lave antal omdrejninger, som gør sig gældende for en slow juicer. Dog har det lave antal omdrejninger også den ulempe, at procesen er temmelig langsom sammenlignet med en centrifugal juicer. Er du vant til en almindelig saftpresser, så skal du altså have lidt tålmodighed, hvis du skifter til en slow juicer. I takt med den teknologiske udvikling bliver slow juicere dog hurtigere og hurtigere.
  2. Høje priser – Der er ligeledes enkelte økonomiske ulemper ved en slow juicer. Sammenligner man igen med almindelige saftpressere, så er priserne på slow juicere generelt en del højere. Der findes naturligvis også billigere juicere på markedet, men generelt ligger slow juicere i den høje prisende. Det er en af de største ulemper, som kan få danskerne til at vælge en almindelig saftpresser i stedet.

Som du er blevet bekendt med findes der både fordele og ulemper ved en slow juicer. Det er herfra op til dig at vurdere, om en slow juicer er noget for dig på baggrund af disse fordele og ulemper. Du kan købe en juicer i en fysisk butik eller hos en af de mange online forhandlere. Hvad angår både pris og udvalg vil det være mest oplagt at handle på nettet.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *