Hygge med familien i weekenden – bagte æbler med karamel?

Skal du og familien hygge i weekenden? Hvor I bare skal sidde og hygge foran fjernsynet til jeres yndlingsprogram eller hygge jer med en anden aktivitet? Men I har ikke lyst til den sædvanlige fredags-slik, eftersom den efterhånden er blevet kedelig, så du og familien trænger til at prøve nyt og lækkert, altså en ny dessert. Eller får I gæster på besøg og ønsker du at imponere dem med en ny dessert, som du selv har lavet. Så kan det være at dette kan være til hjælp for dig. Desserten, som jeg vil introducere dig til, kræver nemlig ikke særligt mange ingredienser, og ingredienserne har du formentlig allerede har i køkkenet, ellers kan du også hurtigt købe de nødvendige ingredienser i den lokale brugs eller spar. Eftersom de heller ikke er særlig svære at anskaffe.

En god opskrift på en dessert med karamel

Det er desserten ”Bagte æbler med karamel”, der er tale om, det er en let og håndgribelig dessert, der ikke kræver alt for mange evner inden for et køkken for at lave. Dog kan det karamellen godt være en smule drilagtig, hvis man syntes at det er svært at karamellisere sukkeret. Men det er gjort så let som muligt for dig, der godt kunne tænke sig at prøve noget nyt for at hverdagen ikke bliver alt for ens. Dertil er desserten, som sagt, også god til at lave for gæsterne, der kommer på besøg. Eftersom den ikke er særlig tidskrævende og tager alligevel 40 minutters tid at lave. Dertil er ingredienserne, som sagt, heller ikke svære at anskaffe.

Opskriften til bagte æbler med karamel

Men lad os komme til opskriften. Først må jeg erkende, at jeg ikke har selv lavet denne opskrift – desværre, men jeg har fundet under inde på denne side under opskrifter på desserter med karamel. Det der kræves for at lave denne dessert, er følgende ingredienser: 1 æble per person samt 0,9 dl piskefløde og 0,9 dl sukker per æble. Dertil smages den også til med en smule salt.

Første punkt til at lave desserten er at hælde sukkeret ned i en fuldstændig ren gryde, det vil sige, hvor der ikke af rester fra gårsdagens aftensmad eller andet. Dette er simpelthen for at sikre at karamellen ikke bliver en skuffende smagsoplevelse. Men du hælder sukkeret ned i gryden og tænder helt op for blusset, og ryster gryden en smule så sukkeret er fordelt jævnt i gryden. Derefter lader du blot sukkeret smelte, så det bliver karamelliseret. Du skal ikke gøre noget yderligere for at få den gode karamel. Når du føler, at sukkeret er blevet karamelliseret, tilsættes fløden i tre mængder for at sikre den ikke bliver klumpet. Idet fløden tilsættes, skal du tage kontinuerligt tage gryden fra og på blusset for igen at undgå klumper. Når karamellen er færdig, sætter du den til side og går i gang med at anrette æblerne. Æblerne sættes på et ildfastfad, og sættes ind i ovnen, der sættes til 200 grader celsius i 20 minutter. Derefter tager du dem ud af ovnen og lader dem afkøle let. Derefter anretter du æblerne på en tallerken og hælder flødekaramellen ud over dem, og så er de klar til servering for gæsterne eller familien. Det er som sagt en dessert, der ikke tager alt for lang tid på de omkring 40 minutter at lave. Dertil er det som sagt også noget som du allerede har ved hånden, og det kræver heller ikke at du er en haj i et køkken. Derfor kan du let imponere dine gæster og familie med den nyfundne dessert, som de formentlig ikke har fået før, dermed får du også introduceret dem for en helt ny dessert.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *