Køb på afbetaling med et forbrugslån

Næsten alle butikker i Danmark tilbyder en eller anden form for afbetaling. De fleste af disse afdragsordninger udbydes som forbrugslån. Hvis du undersøger dine muligheder, kan du endda vælge mellem flere forskellige udbydere og lån. Du behøver ikke benytte den samarbejdspartner, den enkelte webshop eller butik har, da låneudbyderne sender en e-mail med en låneaftale, som du kan underskrive med NEMID. Pengene udbetales derfor til din nem-konto med det samme, så i de flest tilfælde kan du have pengene allerede den næste hverdag. Den nemmeste måde at få et hurtigt overblik over mulighederne, er at benytte en af de mange hjemmesider, som sammenligner priserne på forbrugslån.

Sammenligning af forbrugslån

Du kan sammenligne de forskellige forbrugslån og kviklån ved er at kigge på renten, de årlige omkostninger i % (ÅOP) og det samlede beløb der skal betales tilbage. Hvis du har planer om at optage et forbrugslån med lang løbetid, er det vigtigt du er opmærksom på, at nogle lån er med en fast årlige rente for hele løbetiden, mens andre lån er med variabel rente og der derfor er en risiko for at renten stiger i løbet af låneperioden.

Årlige omkostninger i procent

Renten er ikke den eneste omkostning på et forbrugslån. Der bliver som regel også pålagt indtil flere forskellige gebyrer på lånet. Disse gebyrer varierer både i størrelse og art hos de forskellige låneudbydere, så når du skal sammenligne udgifterne på et forbrugslån, kan benytte ÅOP, som giver et billede af de samlede årlige omkostninger på lånet.

Renten varierer fra kunde til kunde

De fleste låneudbydere fastsætter renten på et forbrugslån ud fra en kreditvurdering af ansøgeren. De kreditvurderer ikke helt ens, så der kan været meget forskel på hvor godt et tilbud, man får på et forbrugslån hos de forskellige udbydere. Med den store forskel mellem den laveste og højeste rentesats et forbrugslån ofte udbydes til, er en sammenligning af de priser låneudbyderne skilter med meget upræcis. Den eneste sikre måde at sammen de forskellige lånemuligheder, er at ansøge om et forbrugslån hos flere af udbyderne af gangen og så kigge på det samlede beløb, der skal betales tilbage for forbrugslånet.

Vælg en fornuftig løbetid

Da vores månedlige rådighedsbeløb ofte ændrer i løbet af året, er det en god idé at vælge et månedligt afdrag, som du er sikker på at kunne betale, uden at det bliver for surt. Husk også at holde løbetiden op i mod produktets levetid. For de fleste vil det være en dårlig idé at lave et forbrugslån med en løbetid på 10 år, hvis pengene skal bruges på en mobiltelefon, computer eller anden forbrugsgode, som ofte skiftes ud.

Hvem kan låne penge

Næsten alle i Danmark kan som udgangspunkt få et forbrugslån. Låneudbyderne stiller forskellige minimumskrav, men er du over 20 år, har et arbejde og ikke er registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitorresteret, har du gode muligheder for at få et lån. Enkelte låneudbydere tilbyder 2 forskellige forbrugslån. De tilbyder typisk et forbrugslån med meget lav rente på større lånebeløb, hvor kravene til ansøgeren er høje, samt et forbrugslån med normal rente, som næsten alle kan få. Ansøger man om et lån til lav rente og ikke lever op til låneudbydernes krav til denne type lån, tilbyder de ofte et andet og lidt dyre forbrugslån i stedet for et afslag.

Få flere uforpligtende tilbud

Selv om det ikke altid står helt klart på låneudbydernes hjemmesider, er du ikke forpligtiget til at underskrive den låneaftale, som du bliver tilbudt, når du har ansøgt om et forbrugslån. Du kan derfor altid betragte en låneaftale som et lånetilbud. Hvis du ansøger om et lån flere steder på samme tid, kan du bagefter i ro og mag overveje din muligheder og vælge det lån, der passer dig bedst.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *