Gratis oplevelse af Danmarks dejligste dyr

En tur i den lokale dyrepark eller Zoologisk Have kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis hele familien skal have adgang. Heldigvis findes der flere steder rundt om i landet, hvor du uden en krone på lommen kan tage alle ungerne med på udflugt og besøge, om ikke safaridyr, så i hvert fald skønne, danske bondegårdsdyr og vildt ganske gratis. En oplevelse der vil falde i god jord hos både store og små.

Et stenkast fra storbyens pulserende liv

Bevæger man sig et stykke udenfor storbyerne København, Aarhus, Odense og Aalborg, er der over hele landet rig mulighed for at opleve dyreliv på tæt hold ganske gratis. I det aarhusianske findes både Marselisborg Dyrehave og Natursamarbejdet i Brabrand. I førstnævnte, der ligger i Thors Skov lidt syd for Aarhus By, finder man sika- og dådyrvildt, samt vildsvin, ænder og en lang række andre spændende dyr, der alle gerne må fodres efter anvisningerne. Hos Natursamarbejdet, der er et økologisk naturcenter, arrangeres forløb specielt for børn, hvor børnene lærer at omgås dyr og får indblik i livet på en bondegård. En rigtig spændende oplevelse for de små, især dem der normalt er bosiddende i en storby og ikke umiddelbart får oplevet dyr og landlige omgivelser særlig tit. Der er tillige rig mulighed for at gå en tur i områdets små køkkenhaver, hvor børn fra Aarhus Kommunes dagtilbud og skoler dyrker deres helt egne små haver, med blomster og grøntsager.

Dyrehaver som den i Marselisborg findes et væld af steder rundt omkring i Danmark, hvilket er en oplagt mulighed for at lade børnene opleve dyrene helt tæt på og måske endda – hvis børnene tør – prøve at fodre dyrene, der er så tamme og vant til at blive fodret, at de godt kan være en anelse nærgående, når man finder posen med mad frem. Medbring også mad til jer selv og nyd jeres frokost midt i den skønne danske natur, der for mange udgør en berigende oplevelse i sig selv.

Forunderligt dyreliv tæt på hovedstaden

Også i Storkøbenhavn er det muligt at få et afbræk fra bylivet og komme helt ned i gear for en eftermiddag. På Toftegården i Albertslund kan man opleve et klassisk økologisk landbrug med kaniner, kvæg, får, geder, grise, høns og heste. Dyrene må gerne fodres med medbragte økologiske grøntsager, og der er sågar mulighed for selv at få sig en ridetur på en af ponyerne eller, hvis I bor i nærheden, blive skrevet op til en kanin på dyregården. At passe en kanin eller på anden vis deltage aktivt i pligterne på gården vil give dine børn ansvarsfornemmelse og et sundt miljø at færdes i efter skoletid, samtidig med at de lærer en masse om dyr og bondegårdsliv.

En lignende bondegård kan opleves ved landsbyen Tranegilde i Ishøj, hvor både Ishøj Naturskole og kommunens lokalhistoriske arkiv har til huse på Bredekærgård. Bredekærgård er en aktiv bondegård og museum, der tilbyder børn, unge og voksne et indblik i dyreliv og naturformidling med forankring i Ishøj Kommunes historie. Her foregår kontinuerligt forskellige udendørsaktiviteter for børn, og der er på museet mulighed for at lære en masse om landbruget før industrialiseringen. I Ishøj Dyrepark, der ligger blot 800 meter fra Bredekærgård, kan der ses blandt andet marskfår, skotsk højlandskvæg samt sorte og hvide walisiske geder. Området omkring Tranegilde er således oplagt at besøge, hvis man ønsker en oplevelse, der byder på både dyreliv og lokalhistorie helt og aldeles kvit og frit.

Hvad enten du foretrækker spændende legepladser, lærerige museer eller vild natur, findes der altid gratis oplevelser for familien i dit lokalområde. Det er derfor bare med at lave lidt research og undersøge tingene lidt og derefter at tage familien under armen og komme afsted!  

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *