Guide: Alt du skal vide inden du optager et SMS lån

Markedet for SMS lån i Danmark er enormt. 

… Antallet af låneudbydere der alle kæmper om din gunst er således højt – Og lånebetingelserne varierer i høj grad fra sted til sted.

Har du brug for hurtige penge, er det derfor vigtigt, at du har sat dig lidt ind i SMS lån, inden du optager dit lån. Det vil vi hjælpe dig med i denne guide!

1. SMS lån giver små men hurtige penge

Et SMS lån er typisk et lån, der giver dig et lånebeløb i den lavere ende. Således er det en relevant løsning for dig, der ikke lige skal låne til eksempelvis et hus – men måske nærmere har brug for lidt ekstra til at dække en tandlægeregning eller andre pludselige udgifter.

Mens beløbet på SMS lån er lavt, så er hastigheden på dem højt. Således kan du ofte have dine penge inden for en time, efter du har sendt din låneansøgning.

2. Mange udbydere – husk at sammenligne dem

Der findes en række udbydere af SMS lån i Danmark. Derfor er det vigtigt, at du ikke bare tager det første, det bedste SMS lån. Derimod bør du sammenligne SMS lån fra flere af udbyderne, så du har større sikkerhed for, at du får valgt det lån, der tilbyder de bedste vilkår for netop dig og den situation, du står i. 

Du kan selv manuelt finde og liste de enkelte udbydere af SMS lån. Dette er dog en lang og tidskrævende proces. Et godt alternativ vil derfor være at finde en lånsammenligningstjeneste. Eksempelvis kan du på Loanscouter.com finde og sammenligne en række SMS lån i Danmark.

3. Sådan forløber låneprocessen

Er du lidt i tvivl om, hvilken proces du skal igennem for at få pengene fra et SMS lån? Så lad os kort forklare det for dig. Processen er nemlig relativ simpel:

  1. Du finder og sammenligner lån – Brug eksempelvis førnævnte LoanScouter.
  2. Du vælger et lån fra listen – Vælg det lån der bedst matcher dine behov. På LoanScouter får du en række oplysninger såsom ÅOP, løbetid og lånebeløb, der gør det nemt for dig hurtigt at finde det mest passende lån for netop dig og din situation.
  3. Du opretter din låneansøgning – Når du har fundet dit SMS lån klikker du dig ind på udbyderens hjemmeside. Læs mere om lånet her og udfyld din låneansøgning hvis du er tilfreds med, hvad du læser.
  4. Du bliver (forhåbentlig) godkendt og får dine penge – Efter du har udfyldt din låneansøgning, skal låneudbyderen lige se og godkende den. Bliver du godkendt, vil du inden for meget kort tid modtage dine penge.

4. Lær de mange lånebegreber at kende

Når du skal finde dit lån, vil du støde en række finansielle begreber… Og måske kender du ikke dem alle. 

Derfor vil vi her gennemgå nogle af de væsentligste af begreberne, og hvad de betyder:

  • Løbetid – Løbetiden er den tid, det tager at betale lånet tilbage. Jo længere løbetiden er, jo mindre betaler du tilbage på lånet hver måned… Samtidig bliver dine samlede omkostninger ved lånet dog større, da du kommer til at betale eksempelvis renter over en længere periode.
  • Debitorrente: Debitorrenten kaldes også den nominelle rente og er et udtryk for den årlige rente, der er forbundet med lånet – inklusive renters rente.
  • ÅOP: De årlige omkostninger i procent. ÅOP adskiller sig fra renten ved også at inkludere andre omkostninger der er forbundet med lånet, såsom gebyrer.
  • Månedlig ydelse: Den månedlige ydelse er det faktiske beløb, du vil komme til at betale hver måned, hvis du optager lånet.  

Jeg håber, at denne lille guide har gjort dig lidt klogere på, hvad du skal holde øje med, inden du tager et SMS lån. 

Held og lykke med “projektet”!

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *