Hvad er en sund livsstil

Vores daglige aktiviteter og vores livsstil, påvirker direkte velværen og tilstanden i vores krop. Vi ønsker alle et godt helbred, som gør os i stand til at føre det liv vi gerne vil med vores individuelle mening om livskvalitet.

Men en usund livsstil og kostvaner vil påvirke dit helbred i længen og skabe forskellige helbredsproblemer eller/og sygdomme, så det er nødvendigt at følge en sund livsstil for at opnår den overall velvære i kroppen og deraf livskvalitet.
Her er nogle metoder til hvordan du kan få og fastholde en sund livsstil.

Spise den rigtige mad og de rigtige Mængder

Vi ved alle at mad giver os energi og næringsstoffer, som er nødvendige for at kroppen får den korrekte vækst og funktion.

  • Det er ligeledes vigtigt, at du spiser den rigtige type af fødevarer og i rette kvalitet at kunne opbygge og have en ordentlig sundhed.
  • Fødevarerne bør indeholde kulhydrater, proteiner, vitaminer og essentielle mineraler.
  • For at modtage alle de essentielle næringsstoffer, bør fødevarer grovkornede produkter, frugt, grøntsager, mælk, kød og fisk.
  • Undgå at spise store og tunge måltider hver dag, men spis mindre måltider op mod fem gange om dagen. Dette vil bidrage til en ordentlig fordøjelse og dermed en bedre optagelse af de essentielle næringsstoffer samtidig modvirker det en vægtøgning.
  • Undgå indtagelse af høje kalorieindhold fødevarer og sørg for at du ikke tager flere kalorier end nødvendigt.
  • Begræns dit daglige indtag af kalorier til det niveau som opretholder optimal vægt, ud fra dit aktivitetsniveau brug evt. en kalorieberegner.

Regelmæssig motion

Vores livsstil er gennem de sidste par årtier blevet langt mere stillesiddende, på grund af opfindelsen af ​​gadgets der gør det nemmere at indkøb dagligvare mm., transportmuligheder, vores købekraft samtidig med at vi som land er gået fra at være hovedsagelig en industriland til andre erhverv.
Regelmæssig motion vil derfor kunne bidrage til at opretholde strømmen af blod og hjælper i cirkulation af næringsstoffer til forskellige dele af kroppen, som nu er mindsket grundet det generelle skifte i erhvervsretning. Når du motionerer, forbrænder du af de kalorier du indtager og dermed forhindrer du aktivt aflejringer af fedt i kroppen hvorved du holder din bmi på det rette leje(udregn evt. din bmi med en bmi beregner). Du vil med regelmæssig motion være i stand til at forhindre sygdomme som fedme, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk, sukkersyge osv.
Simple øvelser som at gå, dans, svømning eller jogging i mindst 30 minutter om dagen kan hjælpe dig med at forbrænde kalorier, styrke dine knogler og til at fjerne giftstoffer fra kroppen.

Drikke rigtige mængde vand

Ordentlig hydrering af vores krop er nødvendig for fordøjelsen, cirkulation og fjernelse af affaldsstoffer fra kroppen. Vi glemmer ofte at drikke vand eller spise mad på det rigtige tidspunkt når vi er optaget, denne vane påvirke din krop i det lange løb.
Sørg for at du får nok væske hver dag, lyt til din krop, for eksempel ved at have et glas eller en flaske med vand på arbejdsbordet, sofabordet osv..
Vandet fugter også din hud så den ser mere frisk ud, samtidig med det modvirker tør hud, væskeunderskud bevirker at kroppen trækker vandet ud af din hud.

Ordentlig søvnVores krop har brug for hvile og søvn, det er her vores krop restituere sig selv og frigøre hormoner som medvirker til at vedligeholde kroppen efter dagens strabadser. Når du fratager dig selv for søvn, fratager du kroppen tid til at slappe af og reparere. Hvilket kan føre til helbredsproblemer, grundet at vores immunforsvar får vigtige stoffer under den dybe søvn.
Hvis du berøver din krop for søvn opbygger du større og større mængder af stresshormonet kortisol, som er med til at styre din appetit. Det vil altså sige at uden den nødvendige søvn, vil du opbygge mere og mere appetit og i sidste en vægtøgning.
Højt blodtryk og irritabilitet ses også hos mennesker der er berøvet for en ordentlig søvn, det er derfor ligefrem livsnødvendigt at du får den søvn du har brug for.!

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *