Sådan bliver du godkendt til et online lån

Har du behov for penge til at renovere boligen? Eller kunne du godt bruge ekstra penge til hverdagens udgifter? Så er du langt fra den eneste. Flere og flere forbruger søge om lån enten i banken eller på nettet, da et pengelån kan få privatøkonomien til at hænge bedre sammen.

Men det er langt fra alle låneansøgere, der kommer igennem nåleøjet. Selv blandt online udbydere kan det være en udfordring at blive godkendt til et lån, da du skal kunne sætte flueben ud fra visse krav og betingelser.

I denne artikel kan du blive klogere på de krav, der stilles til dig som potentiel låntager, når du søger om lån online.

Overhold alderskravet

Selvom du er fyldt 18 år og derved at blevet myndig, kan du ikke være garanteret et lån. Det skyldes hovedsageligt, at lånevirksomheder vil sikre sig, at du har økonomi til at kunne tilbagebetale det lånte beløb.

Som blot 18-årig har du sandsynligvis ikke en fast indkomst og det fornødne rådighedsbeløb til at kunne afvikle et lån. Derfor sætter mange online låneudbydere minimumsalderen til 20, 21 eller 25 år.

Er du pensionist, kan det også være svært for dig at få et lån bevilget, da maksimumsalderen som regel ligger mellem 65 og 85 år. Årsagen til dette er, at de ældre generationer er i risikogruppen for ikke at kunne betale lånet tilbage.

Dog er du ikke helt frarøvet muligheden for at låne penge på nettet, hvis du blot er fyldt 18 år eller har ramt pensionsalderen.

På sammenligningstjenesten Moneylender finder du en oversigt over udbydere, der godkender lån på trods af en lav eller høj alder. Her skal du blot bruge filtreringsmuligheden øverst på siden, som du kan indstille til kun at vise dig lån, der er mulige for dig på baggrund af din alder.

Fremvis en fast indkomst

Det siger sig selv, at låneudbydere naturligvis ønsker at drive en virksomhed. Derfor vil de også sikre sig, at du har en privatøkonomi, der kan holde til en ekstra udgift, så de får pengene tilbage. Det er nemlig ikke gratis at låne penge, da du skal kunne betale en månedlig ydelse for lånet, som også inkluderer renter af lånebeløbet.

Af den grund kan du støde på kravet om en fast indkomst. Med en fast indkomst og stabil økonomi, har du større chancer for at få et lån godkendt, da du herved får et fast beløb ind på kontoen, som kan benyttes til at afvikle lånet.

Dog er det vigtigt at understrege, at “indkomst” også kan dække over sociale ydelser som dagpenge og kontanthjælp. Det er derfor ikke nødvendigvis en decideret løn, du skal kunne fremvise.

Dermed ikke sagt, at visse låneudbydere ikke sætte et strengere krav til indkomst og din jobsituation. Du kan nemlig opleve, at udbydere, der udlåner større pengesummer, kræver, at du får en minimumsløn ind ad døren samt har et fast arbejde.

Modsat kigger enkelte låneudbydere slet ikke på din indkomst, hvorfor det her er andre krav, der er afgørende for, hvorvidt du kan få et lån bevilget.

Vær bosiddende i Danmark

Langt de fleste låneudbydere kræver, at du er registreret i det danske folkeregister. Med andre ord, skal du være bosiddende i Danmark, hvis en dansk låneudbyder skal kunne godkende dig som låntager.

Derudover er det ikke altid tilstrækkeligt kun at være bosiddende i landet. I mange tilfælde skal du også have dansk statsborgerskab samt et CPR-nummer. I dag er det tilmed et krav, at du har et NemID, der kan bekræfte din identitet online, når du søger om et lån.

Da hele låneprocessen på nettet ikke kræver fysiske møder og underskrifter, skal du benytte dit NemID til at indsende din låneansøgning samt underskrive en eventuel lånekontrakt.

Dog skal det ikke være en hæmsko for dig, hvis du har en udenlandsk konto, du gerne vil have pengene overført til. De fleste udbydere overfører også udenlandske konti mod et gebyr.

Undgå RKI og Debitor Registret

Som et sidste og alteroverskyggende krav må du ikke være registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret. Er du blevet øremærket som dårlig betaler, er der ingen låneudbydere, der tør at låne dig penge.

Det skyldes, at du udgør for stor en risiko for udbyderen, da de ikke kan sikre sig, at du er i stand til at tilbagebetale pengene igen.

Men i stedet for at se det som en negativ ting, er det faktisk positivt for dig som låntager. Du undgår nemlig at optage endnu et lån, der blot vil forværre din økonomi yderligere.

Er du registreret i RKI og gerne vil slettes, kan du altid afbetale din gæld, hvorefter du ikke længere er registreret for den forseelse. Du kan ikke være registreret i RKI i mere end 5 år for samme gæld, hvorfor du også kan vælge at vente de 5 år, det tager at blive slettet automatisk.

TIP: Find en medansøger

Overholder din økonomi ikke de krav, der bliver stillet? Så anbefales det at søge med en partner. Når alt kommer til alt, handler det nemlig om at have en god kreditværdighed, der gør dig egnet til et lån.

Står der to navne på ansøgningen, vil din/jeres kreditværdighed øges betydeligt, da det ikke kun er dig, der er ansvarlig for lånet – din medansøger hæfter sig også for lånet. Låneudbyderne vurderer således jeres kreditværdighed som en samlet enhed.

Derfor kan du med fordel ansøge om et lån med din ægtefælle eller et familiemedlem. Sådan forbedrer du dine/jeres chancer for at få et lån bevilget.

Men det er ikke alt.

En medansøger kan ligeledes sikre en bedre rente end den, du ellers ville få tilbudt som ene ansøger.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *