En sjov leg til køreturen

Jeg kan egentlig ret godt lide at være på bilferier. Andre slags ferier er selvfølgelig også gode, men nogle gange synes jeg at bilferier kan stå i kontrast til alle mulige andre ferier. Bevares, det er da rart at tage fly eller færge, da turen oftest er noget hurtigere. Det kan også sagtens ha’ noget unikt over sig. Det er bare som om det altid har været forbundet med noget negativt at skulle køre langt i bil. Samtidig, det der med at køre langt syd på kan godt være kedeligt at tænke på, men når først man sidder der og den næste destination er sydens sol, så er der noget helt terapeutisk over at køre. Oftest, hvis jeg tænker på det at køre bil tænker jeg på noget rigtig god musik og så ellers bare dagdrømme ud ad vinduet.

I min barndom har jeg altid talt forskellige ting eller set, hvordan trafikkeglerne forsvinder i takt med musikkens rytme. I løbet af sådan en biltur kunne man se, hvordan det på ganske kort tid kunne gå fra dag til nat. Eller omvendt. Der var rigtig mange ting man kunne holde øje med og generelt mange tanker, der kunne nå at passere gennem sådan en bilferie. Gad vide, hvem der bor i det hus? Hvad for nogle mennesker bor i den her by, og hvem gider bo på sådan en stor mark med ingen naboer? Efterhånden som man er blevet ældre er det ikke længere de samme lege som er sjove, når man kører bil. Til tider kan jeg selvfølgelig læne sig tilbage på passagersædet og nyde turen, men det kan godt blive kedeligt i længden. Specielt på de lange ture, hvor det hele godt kan blive lidt ensartet.

Tjek nummerplader på biler der kører forbi

En ny sjov leg jeg er begyndt at gøre meget i, når jeg er på længere ture som fx., hvis vi skal på sommerferie sydpå, er at tjekke alle de fede bilers nummerplader op på Tjekbil. Hvis jeg ser en smart bil undrer jeg mig tit over, hvem der mon har bilen, hvad den koster og hvad man kan få af lignende biler til hvilken pris. Der er mange spørgsmål jeg pludselig kan få ved at se en sådan bil, og de kan blive besvaret ved at taste nummerpladeoplysningen ind. Det kan selvfølgelig godt være svært at spotte bilerne, hvis man kører hurtigt på motorvej eller lign, men det er lidt som den vin-app, hvor man kan se hvor dyr og god en bestemt vin er. På samme måde kan man tjekke nummerplader på biler for at se hele historien af bilen. Jeg ved egentlig ikke helt, hvorfor jeg gør det, for jeg har hverken bil selv eller råd til en i øjeblikket. Men måske er det bare for at se, hvad kræver det egentlig for at kunne have sådan en bil, og hvor billigt kan den eksempelvis fås til.

Søg efter information

Generelt er det nok bare en sjov leg at få svar på nogle af de spørgsmål man kan sidde med. Hvad enten det handler om at køre bil eller andre spørgsmål. Nogle gange kan vi også komme til en bestemt by, og så undrer man sig over ting. Nogle gange kan jeg så gå ind og se jamen, hvad koster en lejebolig i den her by. Det er jo ikke fordi jeg vil til at bo i byen, men nok mest af alt bare fordi jeg er nysgerrig. Det kan lyde dumt, men jeg synes det kan være sådan med mange ting. Det kunne jo være sjovt, hvis man på en eller anden måde kunne nå at scanne alle de biler der kører forbi, men det tror jeg ikke er muligt.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *