Inspiration til fastelavnsfesten

Vi har her på siden samlet en hel del lækkert og idérigt inspiration til din fastelavnsfest. Fastelavn fejres, som du nok ved, hvert når, når vinter bliver til forår. Fastelavn er typisk børnenes fest, hvor der klædes ud, slås katten af tønden og generelt medfølger der en masse slik, glæde og hygge til denne tradition, men som du måske ikke ved, har det ikke altid været således – faktisk har fastelavn en meget dyster og makaber fortid, som du kan læse mere om længere nede i artiklen.

I denne artikel vil vi foruden en masse gode tips og ideer, også anbefale at du kigger i de lokale tilbudsaviser, så du kan finde en masse spændende ting du kan benytte til fastelavnsfesten, for at sikre, at festen bliver både hyggelig – memorabel og ikke mindst afholdt til en overkommelig pris. Lidt planlægning inden den store dag er absolut en nødvendighed, og indkøbene bør man bestemt ikke vente med til sidste øjeblik – der er mange penge at spare ved at være tidligt ude.

Historien bag fastelavnsfesten

Fastelavn er, som du sikkert har regnet ud, en meget gammel og historisk tradition, som bliver fejret rundt omkring i hele verden på hver sin unikke måde. Som navnet så fint antyder, fejrer man verden over den faste ”fasteperiode” frem mod påske – og er faktisk flere steder i verden både forbundet med karneval og religion. Vi går herhjemme i trygge Danmark dog ikke så meget op i de religiøse traditioner forbundet med fastelavn længere, hvorimod vi herhjemme typisk slår katten af tønden, klæder os ud, holder karneval – og i sær for børnene, spiser en masse slik, som typisk fremskaffes ved at gå fra dør til dør, og love ”slik eller ballade”.

Men fastelavn har faktisk ikke altid været så børnevenlig og humørskabende – i gamle dage, var der nemlig en levende kat i fastelavnstønden, og man troede derfor, at katten repræsenterede ondskab – en ondskab, som man gerne vil af med. I dag er vi heldigvis blevet mindre makabre, og nøjes derfor med at fylde tønden med lækker slik og andre dejlige dagligvarer.

Idéer til fastelavn

Der er rigtig, rigtig mange ting, som du kan foretage dig til fastelavn. Noget af det allervigtigste er dog kostumet. Nogen vælger at lave det hele selv, hvilket kan være en både sjov, hyggelig og lærerig oplevelse for dig og ungerne. Idéer hertil er bl.a. gamle kartoffelsække, papkasser, karton, fjer og lignende. Man kommer altså langt med nogle få remedier og lidt kreativitet. Ofte har de en masse gode tilbud med disse ”unika” ting i Bilkas tilbudsavis i ugerne op til fastelavn. Blot et lille tip.

Er du dog ikke i det kreative humør kan du altid benytte nogle af de mange tilbud i de forskellige dagligvarebutikker – her anbefaler vi at holde øje med ugens tilbudsaviser, som (næsten) altid, op til fastelavn, har en helt masse tilbud på spøg og skæmt, udklædning og ikke mindst den dejlige slik som vi alle elsker – børn som voksne.

Fastelavn eller Halloween?

Her i de seneste år er det især Halloween, som har fået spalteplads i medierne og i de lokale tilbudsaviser. Det er den amerikanske pendant til fastelavn, og har – til trods for vores personlige forkærlighed til fastelavn – selvfølgelig også en plads i højtiden. Halloween er når alt kommer til alt ikke meget anderledes end fastelavn – dog i dens mere makabre natur, hvor udklædningen typisk er monstre, spøgelser, skeletter eller lignende ”uhyggelige” påfund.

Vi håber vores tips og tricks har givet jer lidt blod på tanden til at kaste jer ud i en rigtig hyggelig fastelavnsfest med børn og voksne.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *